Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 24 jan 2019

Bron binnen Samsung komt met geweldig Galaxy S10 nieuws

Afgelopen weken zijn de leaks en geruchten rondom de Galaxy S10 de pan uit gevlogen. We worden de afgelopen maanden al overladen met informatie over Samsungs nieuwe vlaggenschip, maar geruchtenmolen lijkt steeds meer overuren te draaien. Niet gek gezien het feit dat Samsung de toestellen komende maand gaat onthullen. En die onthulling zou, op het gebied van de batterij en dikte, zomaar eens verrassend kunnen zijn. 

Goed nieuws voor de Samsung Galaxy S10 Plus

De afgelopen tijd zijn we bedolven door nieuwtjes rondom de Galaxy S10. De nieuwe vlaggenschip serie van Samsung gaat ons zonder twijfel verbazen komende maand. Op 20 februari zien we eindelijk, officieel, hoe de toestellen er uit komen te zien en wat ze kunnen. Door verschillende geruchten en uitgelekte foto’s hebben we echter wel al een goed idee over de smartphone. Maar waar we eerder dachten te weten hoe krachtig de batterij van de S10 Plus zou zijn, worden we toch nog verrast.

Dat de Galaxy S10 toestellen grotere batterijen draagt dan haar voorganger staat inmiddels zo goed als vast. De Galaxy S10 en S10 Plus zouden, naar verluidt, een grotere batterij hebben dan de Galaxy S9 Plus en de Galaxy Note 9. Die twee toestellen beschikken over een batterij van 3500mAh en 4000mAh. Een bron binnen Samsung komt overigens met een update over dat desbetreffende nieuws. Want de nieuwe Galaxy S10 Plus zou slechts 7.8mm dik zijn, wat bijzonder dun is. Het zou dus betekenen dat Samsung grotere batterijen in een kleine behuizing kan stoppen. Maar waar dit al redelijk indrukwekkend is, komt er nog een update over de situatie uit de hand van Ice Universe.

De betrouwbare bron meldt dat de Galaxy S10 Plus voorzien is van een 4100mAh batterij, welke in een behuizing zit dat slechts 7.8mm dik is. Ook al hebben we te maken met een klein verschil in vergelijking met de Galaxy Note 9, is dit wel goed nieuws. Het is misschien een klein verschil, maar wel degelijk een verbetering. Daarnaast is de capaciteit van de Galaxy S10 Plus groter, wat zou kunnen betekenen dat de overige S10 toestellen er ook op vooruit gaan. Iets wat aansluit op het nieuws rondom de gigantische batterij van de Galaxy S10 X.

Fast charging beschikbaar?

Wat nog wel een onduidelijk punt blijft is Fast Charging. De Galaxy S10 krijg een hoop nieuwe features, maar een upgrade op het gebied van fast charging is nog enigszins onduidelijk. Het zou zomaar kunnen zijn dat Samsung het huidige 15W laden vervangt voor 20W laden, maar niets is zeker wat dat betreft. Er zijn vanuit de media namelijk heel veel tegenstrijdige geluiden te horen, waardoor we niet echt kunnen bepalen wat nu juist is en wat niet.

Dat draadloos, en snel, opladen in het toestel zit kunnen we bijna wel vaststellen. Het was bij de Galaxy S9 ook al mogelijk, dus we zouden niet weten waarom Samsung hier afstand van zou nemen. Op 20 februari, tijdens Unpacked 2019, krijgen we hier hopelijk het verlossende antwoord op.

Reageer op artikel:
Bron binnen Samsung komt met geweldig Galaxy S10 nieuws
Sluiten