Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 mrt 2019

Samsung bezig met buigbare smartphone voor om je pols?

Wat je ook van de nieuwe Galaxy Fold mag vinden, je kunt er niet om heen dat Samsung de eerste was met een opvouwbare smartphone. Ondanks het feit dat we nog steeds een beetje onder indruk zijn van nieuwe technologieën als deze, lijkt de producent zelf alweer met de volgende stap bezig te zijn. Krijgen we een buigbare smartphone die je om je pols kunt slaan? 

Buigbare Samsung smartphone voor om je pols

Samsung onthulde aan het eind van februari, tijdens Unpacked, dan eindelijk zijn opvouwbare smartphone. De Galaxy Fold maakte zijn opwachting en wist de wereld te verrassen. Een verrassing waardoor we allemaal nog steeds een beetje onder de indruk zijn en we benieuwd zijn wat de markt ons vanaf nu gaat brengen. Het lijkt er overigens op dat Samsung zich daar ook al mee bezig houdt. Onze Nederlandse collega’s van LetsGoDigital komen namelijk achter een nieuw patent van de producent, waardoor we inzicht krijgen in de eventuele plannen. Komt Samsung met een buigbare smartphone?

Ongeveer een half jaar geleden heeft Samsung een patent ingediend bij de WIPO (World Intellectual Property Organization) voor een zogeheten ‘Shape retaining structure of electronic device and electronic device including same’. Voor de mensen die de voorkeur hebben voor een simpelere beschrijving: het gaat om een buigbare smartphone die je om je pols kan klappen. Dat zou dus betekenen dat jij je smartphone niet alleen als telefoon, maar ook als smartwatch gaat gebruiken. En dat is eigenlijk best tof om te zien. Zeker door de designs die gemaakt zijn door LetsGoDigital.

Buigbare smartphone Samsung

Geweldige technologie, zwak design?

Althans, de technologie is tof om te zien. Op het gebied van design weet dit concept ons niet helemaal warm te krijgen. Iets wat voornamelijk te maken heeft met het bijzonder lange scherm dat ermee gepaard gaat. Of Samsung het uiterlijk van het toestel ook daadwerkelijk zo aanpakt is onbekend, maar uniek is het zeker. De Galaxy Fold was overigens ook qua technologie zeer indrukwekkend te noemen, maar laat qua design nog wel wat aan de wensen over.

Officieel woord over het toestel is er op dit moment nog niet, dus je mag dit bericht best met een korreltje zout nemen. Producenten leveren duizenden patenten per jaar in, maar weten er vaak maar een paar uit te werken. Echter laat het wel zien dat Samsung alweer druk bezig is met de volgende stap, en dat kunnen we alleen maar waarderen.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
Samsung bezig met buigbare smartphone voor om je pols?
Sluiten