Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 15/03/2019

Samsung verbergt camera’s mogelijk op unieke wijze

In de afgelopen jaren hebben smartphone-producenten er alles aan gedaan om een zo hoog mogelijke screen-to-body ratio te ontwikkelen. Zo zagen we schermranden inkrimpen, punch holes verschijnen en ingebouwde pop-up camera’s hun opwachting maker. De grote vraag is natuurlijk wat de volgende grote stap zal zijn en Samsung lijkt het antwoord te hebben. 

Samsung verbergt camera’s op (on)opvallende plek

Het behalen van een zo hoog mogelijke screen-to-body ratio op smartphones lijkt een groot doel te zijn voor producenten. Zeker in de afgelopen jaren zijn displays aanzienlijk groter geworden, terwijl de toestellen daar niet persé in meegroeide. Zo maakten we in het begin kennis met dunnere schermranden en zagen we de notch komen. Die verdween vervolgens weer door de punch-hole displays, waarbij de selfie-camera in het scherm zit. We hebben pop-up camera’s, we hebben slider-phones en we zullen nog heel veel nieuwe technologieën zien. Maar hoe gaan deze er nu precies uitzien?

Het Koreaanse YNA laat weten dat Samsung daar al een goed idee over heeft. Volgens een nieuw verslag is de producent druk bezig met het verbergen van de camera. Hierdoor komt er ruimte vrij op het display, waardoor het daadwerkelijke gebruikte deel een stuk groter wordt. En die camera, waar gaat die dan heen? Volgens deze informatie verdwijnt deze onder het display. Je leest het goed, net als de vingerafdrukscanner kan ook de camera in-screen bevestigt worden.

Voorspellingen komen uit

Tijdens een Display Technology Conference liet Samsung al een beetje doorschemeren dat het mogelijk zou zijn om een camera te verbergen in OLED panelen. Daarbij werd er ook gesproken over een ultrasonische vingerafdrukscanner en speakers in displays. Twee feature die een aantal maanden later ook daadwerkelijk bestaan. Het bericht van YNA is dus alles behalve misplaats en brengt wat dat betreft niets geks naar buiten.

We lijken dus steeds dichterbij het perfecte smartphone scherm te komen. Maar eer deze daadwerkelijk op de markt is, zijn we zonder twijfel een paar jaar verder. Maar dat de ontwikkelingen er zijn, mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Samsung verbergt camera’s mogelijk op unieke wijze
Sluiten