‘Samsung begint ontwikkeling camerasensor van 250 megapixel’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Samsung momenteel aan een nieuwe camerasensor met een resolutie van 250 megapixel. Dat is dus meer dan een verdubbeling van het aantal megapixel als we kijken naar de Samsung Galaxy S20 Ultra.

Dat blijkt uit een bericht op Weibo, de Chinese variant van Twitter. De productie van de 150 megapixel ISOCELL-camerasensor zou nu volledig zijn afgerond. Daardoor is er ruimte voor de ontwikkeling van een nieuwe camerasensor. Dit zou dan de 250 megapixel ISOCELL moeten gaan worden. Helaas weten we op moment van schrijven nog niets over de aankomende sensor. Zo weten we niet welk formaat het onderdeel krijgt en weten we ook nog niets over de nieuwe features van de aankomende sensor.

‘Samsung werkt aan 250 megapixelsensor voor smartphones’

De kans is groot dat de sensor groter dan 2,5 centimeter wordt. Het is namelijk moeilijk om de technologie nog kleiner te maken, op dit moment. Dat betekent mogelijk ook dat Samsung-smartphones die uitgerust worden met deze sensor ietwat dikker worden dan je nu gewend bent. Voor veel gebruikers van high-end modellen hoeft dat geen probleem te zijn. Niet alleen worden smartphones veelal groter en langer, ook worden ze weer iets dikker. Er zit nou eenmaal ontzettend veel technologie in de dingen: daar moet ruimte voor zijn.

Samsung Galaxy S20 Ultra Review apps data overzetten back-up
Camera op de S20 Ultra. (Afbeelding: WANT)

Het duurt mogelijk ook nog wel even voordat we iets te horen krijgen over de nieuwe camerasensor van Samsung. Waarschijnlijk gebeurt dit pas volgend jaar, als de eerste fases van ontwikkeling afgerond zijn en het bedrijf iets om te laten zien heeft. Wanneer we dan de eerste smartphones met de nieuwe technologie aan boord te zien krijgen, is niet duidelijk. Maar we houden er rekening mee dat dit nog wel een paar jaar kan duren. Eerst krijgen we de 150 megapixel ISOCELL-sensor nog voorgeschoteld, dus laten we hopen dat die technologie niet snel oud aanvoelt en dat de opvolger nog even op zich laat wachten.

Ondertussen werkt Samsung aan nog een andere camerasensor: eentje die beelden kan maken in een maximale resolutie van 600 megapixel.

Weibo

Reageer op artikel:
‘Samsung begint ontwikkeling camerasensor van 250 megapixel’
Sluiten