Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 mei 2019

Samsung CEO geeft verrassende update over Galaxy Fold

De eerste reviews van de Samsung Galaxy Fold stonden al online, maar toch hebben we voorlopig nog geen releasedatum te pakken voor Samsungs opvouwbare toestel. De Koreaanse techgigant schrapte de lancering nadat meerdere recensenten tegen grote technische problemen opliepen.

Samsung Galaxy Fold

Dan hebben we het niet over een paar randgevallen. Het merendeel van de grote techmedia kampte met kapotte recensie-exemplaren. Daarover kun je in dit artikel meer lezen. Voor nu is er maar één vraag: wanneer komt de Samsung Galaxy Fold alsnog uit?

Co-CEO DJ Koh, verantwoordelijk voor de smartphone-divisie van het bedrijf, heeft goed nieuws. De Koreaan heeft tegenover The Korea Herald bevestigd dat er vandaag of morgen een aankondiging gedaan zal worden.

Samsung heeft de problemen en defecten geanalyseerd en zal vandaag of morgen zijn conclusie delen. Daarmee wordt verholpen dat andere substanties tussen het scherm en het frame kunnen komen, het scharnier is steviger gemaakt en het gat tussen de schermranden en de beschermlaag is kleiner.

Daardoor zullen minder gebruikers denken dat het een screenprotector is die je er vanaf kunt trekken. Dat daar in de eerste plaats al onduidelijkheid in bestond, is natuurlijk geheel de schuld van Samsung.

Verrassing: nog deze maand?

Sterker nog, volgens DJ Koh zal het bedrijf “niet te laat zijn.” Dat is zijn antwoord op de vraag of de Galaxy Fold nog deze maand in de Verenigde Staten verscheept zal worden. Gisteren dook het nieuws op dat de techgigant alle preorders zou cancelen als de Fold niet voor 31 mei verscheept zou gaan worden. Nu blijkt dus dat het problematische model alsnog eerder uitkomt dan we hadden verwacht.

Hopelijk gaat het niet om een overhaaste herlancering, zoals wel het geval was met de Galaxy Note 7. Toen bleek een nieuwe lading toestellen alsnog met flinke problemen te kampen. Samsung wil die preorders natuurlijk niet kwijtraken, maar er staat in dit geval veel meer op het spel dan die eerste verkoopaantallen.

Van een gecanceld product is dus voorlopig absoluut geen sprake. Het moge echter duidelijk zijn dat je als consument zeer, zeer sceptisch dit toestel zal moeten gaan benaderen. Een no-brainer is het in ieder geval niet meer te noemen.

Korea Herald

Reageer op artikel:
Samsung CEO geeft verrassende update over Galaxy Fold
Sluiten