Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 18 jul 2018

Oeps: Samsung CEO in het wild gespot met Galaxy Note 9

We zijn alweer in de tweede helft van het jaar beland en dat betekent dat de lancering van de Samsung Galaxy Note 9 al behoorlijk dichtbij is gekropen. Maar terwijl wij aan het wachten zijn op de komst van het toestel, is de Note 9 al lekker kennis aan het maken met de wereld in de handen van Samsung CEO DJ Koh. Onlangs werd de man in het openbaar gespot, terwijl hij nonchalant bezig was op het aankomende vlaggenschip.

Galaxy Note 9 met verticale dubbele camera

Voor omstanders die Koh herkenden en door hadden met welk toestel hij daar zat, moet het een behoorlijke marteling zijn geweest. Hoewel het niet mogelijk was om de smartphone te bemachtigen voor een review, worden door de verschijning wel een paar geruchten bevestigd. Aan de achterkant is namelijk te zien hoe de cameramodule onder handen is genomen en een nieuwe configuratie heeft gekregen. Waar de Samsung Galaxy Note 8 kwam met een horizontale dubbele camera, is deze bij de Note 9 vertikaal geworden met daaronder de vingerafdrukscanner.

DJ Koh met Samsung Galaxy S9

Geen spraakmakende veranderingen

Afgezien van de achterkant, lijken er niet zoveel veranderingen te zijn doorgevoerd ten opzichte van het toestel van vorig jaar. Ook bij de Galaxy S9 handsets zagen we qua design niet zoveel nieuws vergeleken met de S8 voorgangers. Uiteraard verwachten we de nieuwe Snapdragon 845 chipset van Qualcomm in de VS en in Europa Samsung’s eigen Exynos 9810 chipset. Volgens sommige berichten zou de S Pen wel met een behoorlijke update komen en de tipster Ice Universe lijkt in ieder geval onder de indruk te zijn van de nieuwe stylus.

Onthulling 9 augustus

Op 9 augustus heeft Samsung weer een Unpacked evenement op de planning staan en het kan  bijna niet anders dan dat we dan eindelijk de Galaxy Note 9 in vol ornaat te zien krijgen. Mocht je niet bij het evenement kunnen zijn, heb je altijd nog de mogelijkheid om de livestream te bekijken. Deze zou om 17:00 uur Nederlandse tijd beginnen.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Oeps: Samsung CEO in het wild gespot met Galaxy Note 9
Sluiten