Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 13 okt 2017

Ontbytes: Samsung CEO stapt op, Justitie gaat smartphonegebruik achter het stuur zwaarder straffen en meer

Niets beter dan de ochtend beginnen met een paar lekkere ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij het koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere: de CEO van Samsung heeft zijn ontslag aangekondigd.

Samsung CEO stapt op

Kwon Oh-hyun, de Electronics CEO van Samsung, heeft zijn ontslag aangekondigd per maart 2018. Hij legt zowel zijn taak als CEO naast zich neer, als zijn posities in het bestuur en als CEO van Samsung Display.

In een brief die de Samsung CEO aan zijn werknemers heeft verzonden staat dat hij al een tijd nadacht over deze beslissing, maar dat hij het gevoel heeft zijn werk niet langer uit te kunnen voeren. Hij benoemt dat Samsung kampt met een grote crisis en dat het tijd is voor het bedrijf om een nieuwe weg in te slaan, met een jonge nieuwe leider. Het is onbekend op welke crisis Oh-hyun hier doelt.

Zwaardere straffen voor telefoongebruik achter het stuur

Er is een wetsvoorstel in de maak waarmee Justitie het gebruik van smartphones achter het stuur gaat aanpakken. Telefoongebruik in het verkeer gaat volgens dat voorstel onder ‘roekeloosheid’ vallen. Veilig Verkeer Nederland pleit voor celstraffen.

Op dit moment kan het gebruik van de mobiele telefoon bestraft worden met een boete van 230 euro. De pakkans hiervoor is laag. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voert momenteel een aantal onderzoeken uit naar wat de invloed is van afleiding door telefoons in het verkeer. Dee resultaten van dit onderzoek worden in het najaar verwacht.

The Pirate Bay gebruikt gebruikers’ computers om cryptovaluta te verzamelen

De torrent-site The Pirate Bay gebruikt computers van gebruikers om een cryptovaluta genaamd Monero te verzamelen. Dit wordt ook wel ‘mijnen’ genoemd. De website biedt nog geen mogelijkheid om dit uit te schakelen.

Volgens Torrentfreak heeft The Pirate Bay dit mijnen aangezet om te kijken of het een goed alternatief is voor de inkomsten uit advertenties. De optie werd in september al getest, maar het is niet duidelijk of het nu weer om een tet gaat. Het mijnen is zwaar voor het CPU-gebruik van je computer, waardoor hij meer moeite kan hebben processen uit te voeren.

Snackbyte: de hoverbike

De Dubai Police heeft de hoverbike geïntroduceerd: een vliegende motor die vanaf 2020 ook daadwerkelijk gebruikt moet gaan worden. De hoverbike kan een maximale snelheid behalen van 70 kilometer per uur en kan maximaal 25 minuten en vijf meter hoog vliegen. In deze spectaculaire video (komt deels door het heldhaftige muziekje) zie je het apparaat, dat een kruising is tussen een drone en een motor.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Samsung CEO stapt op, Justitie gaat smartphonegebruik achter het stuur zwaarder straffen en meer
Sluiten