Mark Hofman
Mark Hofman Tech 13 dec 2018

Samsung trapt CES 2019 vroeg af met aardige 2-in-1 Laptop

Over een klein maandje vindt de grootste Tech show van de wereld weer plaats. CES 2019 is dé plek waar je het nieuwste van het nieuwste gaat aanschouwen en waar bijna elke producent haar plannen en producten van het komende jaar onthuld. Ook Samsung is van de partij tijdens het evenement, maar wachten kon schijnbaar niet meer. Het onthuld haar gloednieuwe Notebook 9 Pen. Volledig gewapend met een stylus die ons wel heel erg doet denken aan de pen van de Galaxy Note 9. 

Samsung onthuld Notebook 9 Pen

Ondanks het feit dat CES 2019 volgende maand plaatsvindt, komt Samsung al met haar eerste product aanzetten. De producent kon schijnbaar niet meer wachten met de onthulling van de nieuwe Galaxy Note 9. De 2-in-1 laptop verschijnt als 13-inch en 15-inch model en beschikt over een stylus voor de creatieve koppen. Een stylus die misschien wel heel veel lijkt op dat van de Galaxy Note 9, maar gewapend is met een aantal nieuwe en verbeterde features.

Samsung claimt dat het de stylus latentietijd flink verminderd heeft, maar de grote upgrade zit hem ergens anders. De pen is voorzien van drie vervangbare nibs waardoor je de onderkant van de pen kunt aanpassen. Hierdoor krijg je meer het gevoel dat je daadwerkelijk op papier aan het schrijven bent. Echter zitten de grote aanpassingen ook onder de motorkap.

Samsung Notebook 9 aankondiging

In 2019 wil Samsung een nauwere samenwerking met producenten als Intel en Nvidia, dus dat deze ook in de Notebook 9 Pen verwerkt zitten is niet gek. Hierdoor ontstaat de situatie dat je niet alleen voor een 13-inch of 15-inch model kan kiezen, maar ook voor andere specs. Je kunt kiezen uit een paar verschillende 8th-gen Intel CPU’s, DDRR RAM, NVMe PCI SSDs, twee Thunderbolt 3 ports en zelfs een optionele Nvidia MX150 GPY voor mensen die iets meer grafische kracht nodig hebben.

Goed design, hoge prijs

Op het gebied van design valt er weinig aan te merken op de Notebook 9 Pen. De 2-in-1 laptop is voorzien van een volledige metalen afwerking, een prachtige blauwe kleur met een knalgele stylus.Je hoeft niet in ieder geval niet bang te zijn dat je laptop niet op gaat vallen en ook op het gebied van interne specificaties hoef jij je geen zorgen te maken. De Notebook 9 Pen ziet er solide uit, maar het is vooral de prijs die hem kan gaan maken of breken.

Samsung Notebook 9 Pen

Over die prijs wil de producent op dit moment nog niets kwijt. De Notebook 9 Pen wordt voorzien van de meest recente specificatie en dat is een interessante ontwikkeling voor de toekomst. Houdt Samsung dit vol al haar producten vast, dan zouden we zomaar verrast kunnen worden door het bedrijf. De release staat gepland voor 2019, maar een specifieke datum is nog niet naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung trapt CES 2019 vroeg af met aardige 2-in-1 Laptop
Sluiten