Tech 8 jan 2019 Mark Hofman

Samsung onthult door Chromebook geïnspireerde laptop

Samsung heeft tijdens CES 2019 twee gloednieuwe laptops aangekondigd. De producent komt met een pro-level laptop genaamd de Notebook 9 Pro en eentje die volledig gericht is op studenten. Deze komt in de vorm van de nieuwe Notebook Flash, welke simpelweg een Chromebook-achtige Windows 10 laptop is. Maar dan van Samsung. 

Samsungs door Chromebook geïnspireerde laptop

Tijdens de grootste techbeurs van de wereld, CES 2019, heeft Samsung twee gloednieuwe laptops aangekondigd. Waar de eerste laptop volledig gericht is op de professionals, is de tweede gemaakt voor studenten. Het kleine broertje van de Notebook 9 Pro, de pro-level laptop, komt in de vorm van de Notebook Flash. Maar we moeten eerlijk bekennen dat we dit apparaat niet heel veel anders kunnen beschrijven dan Samsungs variant op de welbekende Chromebook van Google.

De Notebook Flash komt niet met bijzondere specificaties, maar dat is logisch aangezien het een instapmodel voor studenten is. De laptop komt met instap CPU’s, 64GB aan opslagcapaciteit, 4GB aan werkgeheugen en een Intel Celeron N4000 chip. Op het eerste oog lijkt de Flash afgewerkt te zijn met aluminium, maar in werkelijkheid is het gewoon plastic. Wel beschikt de laptop, in tegenstelling tot andere compacte varianten, over voldoende ports. Twee USB-C aansluitingen, twee grote USB aansluitingen en een HDMI aansluiting zijn aan de zijkant van de Flash te vinden.

Samsung Notebook Flash Chromebook

De Notebook Flash verschijnt op 15 januari voor de prijs van €350

Samsung Notebook 9 Pro

Zoals we hierboven vermeldde is de Flash niet de enige laptop waarmee Samsung aan kwam zetten. De producent heeft ook de pro-leven Notebook 9 Pro aangekondigd tijdens CES 2019. Dit 13-inch apparaat is voorzien van dunnere bezels dan zijn goedkopere broertje en beschikt over een toetsenbord met LED-verlichting. Aan de zijkant van de laptop is een vingerafdrukscanner te vinden en de Pro wordt ook nog eens geleverd met een Active Pen. Wat simpelweg een stylus is voor je laptop.

De standaard variant wordt geleverd met 256GB aan opslagcapaciteit, geïntegreerde Intel GPU en 8GB aan RAM. Ook op de Notebook 9 Pro zijn met twee Thunderbolt 3 ports, een USB-C port en een microSD slot, voldoende aansluitingen te vinden. De afwerking van de laptop is van metaal en doet ons, qua design, veel denken aan de MacBook Pro. Enige verschil is wel dat deze laptop voorzien is van een touch screen.

Samsung Notebook 9 Pro

Wanneer de Notebook 9 Pro verkrijgbaar is en voor welke prijs, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Samsung onthult door Chromebook geïnspireerde laptop
Sluiten