Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 19 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Zo zorgt Samsung ervoor dat je nooit meer je spullen en kinderen kwijt raakt

Hoeveel rustiger zou je leven wel niet zijn als je altijd wist waar alles was? Je hoeft dan nooit meer naar je afstandsbediening of sleutels te zoeken en je weet altijd waar je kinderen uithangen. Samsung Electronics introduceert met de Samsung Connect Tag een nieuwe manier om alles dat je belangrijk vindt te tracken.

Eerste mobiele consumentenproduct met smalband netwerktechnologie

De Samsung Connect Tag is het eerste mobiele consumentenproduct, waarbij gebruik wordt gemaakt van smalband netwerktechnologie. Deze mobiele communicatiestandaard is speciaal ontworpen voor producten die kleine hoeveelheden data moeten versturen en weinig energie verbruiken. Daarbij kun je met de standaard de apparaten veilig verbinden met het internet. De Connect Tag gebruikt verder GPS, wifi en Cell ID om locaties zowel binnen als buiten te kunnen bepalen en doorgeven.

Samsung Connect Tag

Verbinden aan je smarthome apparaten

Om te beginnen met tracken hoef je alleen de Connect Tag vast te maken aan het object of de persoon die je wilt volgen. De tag kan echter meer dan je alleen vertellen waar iets of iemand is. Hij kan namelijk verbonden worden aan je smartphone apparaten. Je kunt van te voren zones instellen, welke bepaalde handelingen triggeren als de Connect Tag de zone betreedt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je lichten automatisch aan gaan, wanneer je voor de deur staat. Ook zou je een notificatie kunnen krijgen, wanneer je kind bijvoorbeeld op het schoolplein aankomt.

Compact en bestand tegen water

Het apparaatje is behoorlijk compact, zodat hij je niet in de weg staat. Hij is maar 4,21 cm breed en 1,19 cm dik. Daarnaast heeft de tag een IP68 certificering, dus hij kan ook tegen water en is stofbestendig. De batterij gaat zeven dagen mee, dus je hoeft hem niet al te vaak op te laden.

Connect Tag eerst beschikbaar in Korea

De Connect Tag is tijdens de Samsung Developer Conference 2017 vol trots tentoongesteld. De conferentie is gisteren begonnen en loopt vandaag af. In eerste instantie zal de tag eerst in Korea beschikbaar zijn. Daarna zullen in de maanden daarop ook andere landen aan de beurt komen. Over de prijs is nog geen informatie gegeven.

Ook de app Polarsteps is gemaakt om mensen te tracken. De app is echter meer bedoeld om je vakantie met vrienden en familieleden te delen. Hij checkt telkens waar je bent en zet dit op de wereldkaart, zodat je gevolgd kunt worden. Daarnaast geeft hij je allerlei statistieken over je reis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo zorgt Samsung ervoor dat je nooit meer je spullen en kinderen kwijt raakt
Sluiten