Samsung vraagt patent aan: doorzichtige smartphone in de maak?

Waar Samsung enerzijds de opvouwbare smartphone aan het doorontwikkelen is, kijkt het ook een stap verder. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een patent ingediend voor een wel heel opvallend product.

Wie van zijn stoel viel bij het zien van de opvouwbare smartphone, moet zich nu ook zeker even vasthouden. Samsung lijkt plannen te hebben om een doorzichtige smartphone op de markt te brengen.

Samsung werkt mogelijk aan doorzichtige smartphone

In het patent zien we een nieuwe display-technologie van Samsung. Het bedrijf zou in staat zijn om, in ieder geval, het scherm van een smartphone doorzichtig te maken. Kijken we naar het volledige patent, dan is er uiteindelijk de wens om een gehele smartphone doorzichtig te maken. Wat dat betreft moet je voorstellen dat je alleen een stuk glas in je hand hebt, die je als telefoon kan gebruiken.

Op dit moment is het desbetreffende apparaat van Samsung slechts een concept. Naast het transparante beeldscherm moeten de overige onderdelen van het toestel nog ontwikkeld worden om van het idee werkelijkheid te maken. Samsung zal bijvoorbeeld ook de interne componenten, zoals de batterij, ook transparant moeten maken. Een alternatief zou zijn om de componenten, die niet transparant gemaakt kunnen worden, te verbergen in de dunne schermranden van het toestel.

Samsung doorzichtige smartphone
Het patent (Afbeelding: Samsung Electronics)

Is het mogelijk?

Er zijn eigenlijk twee vragen die we ons kunnen stellen bij dit concept. De eerste vraag: is het überhaupt mogelijk om dit te doen? In 2018 dook er een soortgelijk idee op van Sony, maar tot op de dag van vandaag hebben we daar weinig tot niets meer van gehoord. Daarnaast liet ook OnePlus met de Concept One iets dergelijks zien. Maar ook dit toestel heeft tot op heden nog nooit het daglicht gezien.

De tweede vraag: wil de consument dit? Naast het feit dat het er natuurlijk ontzettend tof uitziet, vragen we ons wel af wat je hier aan hebt. Zoals met de meeste nieuwe technologieën het geval is, zal de transparante telefoon alles behalve goedkoop zijn. En dan is het dus maar de vraag of de consument bereidt is om veel te betalen voor een transparante telefoon.

Samsung heeft het idee in ieder geval vastgelegd en zal waarschijnlijk kijken wat de mogelijkheden zijn. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten, maar verwacht binnenkort geen volledig doorzichtige smartphone.

Reageer op artikel:
Samsung vraagt patent aan: doorzichtige smartphone in de maak?
Sluiten