Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Cars 20 mrt 2020

Elektrische auto met actieradius van 800km: heeft Samsung de doorbraak?

Een elektrische auto met een batterij die beschikt over een actieradius van 800 kilometer. Het zou het type voertuig een stuk aantrekkelijker maken voor veel mensen. En het lijkt er nu op dat onderzoekers van Samsung aan een batterij hebben gewerkt die dit werkelijkheid kan maken.

De onderzoekers van het Samsung Advanced Institute of Technology en het R&D institute Japan zeggen een doorbraak te hebben. Ze werken namelijk aan een manier om elektrische auto’s 800 kilometer te laten rijden op een volle lading. Iets dat bereikt wordt door een nieuwe generatie solid-state batterijen.

Elektrische auto batterij goed voor 800 kilometer

Het is op allang geen geheim meer dat de grote doorbraak van elektrische auto’s nog op zich laat wachten. We weten inmiddels namelijk waar het door komt. Zo zijn de auto’s voorzien van veel te hoge prijskaartjes en is de actieradius te laag. Zeker wanneer je dit naast de lange laadtijden van de accu legt. Kortom: de elektrische auto is nog niet aantrekkelijk genoeg.

Samsung lijkt daar verandering in te gaan brengen met de komst van de nieuwe generatie solid-state batterijen. Op papier zouden deze kunnen zorgen voor een aanzienlijk grotere autonomie. En daarmee ook een aanzienlijk grotere actieradius en snellere laadtijden. Twee van de drie grote problemen die de elektrische auto onaantrekkelijk maakt zouden hiermee dus opgelost zijn.

Doordat Samsung een nano-composietlaag van zilver en koolstaf, van slechts 5 micrometer, integreert in de accu-cel is er veel meer mogelijk. Deze verhoogt namelijk de betrouwbaarheid en energiedichtheid. Resultaat? Een actieradius van 800 kilometer!

Maar goed. Dat is allemaal wel op papier en theoretisch gezien. Samsung laat weten dat er nog veel onderzocht moet worden. De mogelijkheid van de volgende generatie solid-state batterij is bewezen. Ze weten dat het kan. Alleen moet er nog wel goed gekeken worden in hoeverre dit ook geschikt is voor massaproductie. En dan moet er nog een manier gevonden worden om de technologie betaalbaar aan te bieden.

Reageer op artikel:
Elektrische auto met actieradius van 800km: heeft Samsung de doorbraak?
Sluiten