Cars 4 jan 2019 Jelle van Es

Samsung komt in 2021 met zijn eerste Exynos chip voor Audi-auto’s

Samsung is een bedrijf dat vandaag de dag van vele markten thuis is. En voorlopig zijn er nog genoeg plannen die het bedrijf wil voltooien. Voor één gaat het bedrijf samenwerken met Audi. Samsung gaat zijn eerste Exynos chips aan toekomstige Audi-auto’s leveren, waardoor de auto’s straks een uitgebreid infotainment systeem aan de gebruiker kunnen aanbieden.

Samsung’s Exynos chip voor de Audi

Het gaat daarbij om de zogenaamde Exynos Auto V9 Chip. Het gaat om een chip gebaseerd op de 8-nanometer process technology en komt met een achttal ARM Cortex-A76 cores. Deze kan voor een maximale snelheid van 2,1 GHZ halen. Dat klinkt allemaal heel mooi, maar het komt er op neer dat de Audi van de toekomst dankzij de Samsung Exynos chip in staat is om meerdere schermen tegelijkertijd aan te sturen. Het zou gaan om maximaal zes displays die aangestuurd kunnen worden en twaalf camera connecties. Op die manier kun je via camera’s aan de buitenkant nog beter zien wat er om je heen gebeurt.

Audi Samsung

Maar het is ook mogelijk dat de auto gebruik maakt van een systeem waarbij de mensen op de achterbank hun eigen systeem hebben om aan te sturen. Denk daarbij aan de mogelijkheid tot een eigen Netflix-verbinding voor elke gebruiker, waardoor ritjes naar familie een stuk minder vervelend kan zijn. En als ouder is het heel lekker om kinderen op de achterbank te hebben die gewoon lekker hun eigen ding doen.

Samsung is overigens niet uniek in deze markt. Steeds meer producenten van technologie willen samenwerken met autofabrikanten om zo vette contracten binnen te slepen. Zo werkt Qualcomm samen met Panasonic voor een Android-aangedreven infotainment systeem. En ook Blackberry werkt samen met Volkswagen voor dat infotainment systeem. Wanneer de auto’s op de markt komen die dit echter allemaal aankunnen, dat is nog even afwachten.

Meer lezen over Samsung? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Samsung komt in 2021 met zijn eerste Exynos chip voor Audi-auto’s
Sluiten