Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 24 okt 2019

Samsung fixt vingerafdruk-probleem voor Galaxy S10

Samsung heeft een patch uitgerold voor de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10 toestellen. Hiermee lost het bedrijf een probleem op dat ontdekt is door The Sun. De patch is op dit moment alleen uitgerold in Zuid-Korea, maar zal snel ook onze kant op komen.

Eerder deze week kwam het bericht naar buiten dat The Sun een probleem had ontdekt in de vingerafdrukscanner van de Galaxy S10 en de Galaxy Note 10 toestellen. Hierdoor was het, wanneer er bepaalde screen protectors op de toestellen bevestigd zaten, mogelijk om met iedere vingerafdruk de smartphone te ontgrendelen. Iets dat dusdanig voor problemen zorgde, dat sommige banken hun apps uit de Google Play Store haalde. Het was simpelweg niet veilig genoeg. Maar nu lijkt er dus een oplossing voor het probleem te zijn.

Prioriteit voor Samsung

Op de officiële support pagina van Samsung was al, voordat het probleem naar buiten kwam, te lezen dat het gebruik van onofficiële screen protectors niet aangeraden wordt. Er wordt duidelijk vermeld dat deze, zeker in combinatie met viezigheid of krassen, ervoor kan zorgen dat de ultrasonische vingerafdrukscanner niet naar behoren werkt. Maar “niet naar behoren werken” en “iedereen kan je telefoon in” zijn wat dat betreft twee verschillende dingen. Iets waar Samsung overigens ook de ernst van inziet, gezien het feit dat de update vrij snel naar buiten komt.

De mensen van Android Central hebben de update dus al voorbij zien komen in Zuid-Korea, maar hebben nog geen berichten over een patch in Europa. Wel meldt de website dat we ook hier de update snel kunnen verwachten. Mocht deze uitrollen, dan zijn de problemen voor de Galaxy S10 en Galaxy Note 10 opgelost.

Samsung Galaxy Note 10 review
Galaxy Note 10 en 10+ Bron: Mark Hofman / WANT

Benieuwd naar al onze berichten over de smartphones van Samsung? Check dan zeker weten even ons overzichtspagina of lees hier de reviews van o.a. alle Samsung toestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung fixt vingerafdruk-probleem voor Galaxy S10
Sluiten