‘Samsung’s budgetlijn krijgt features die de S9 niet eens heeft’

Zoals we weten heeft Samsung naast de Galaxy S-serie vlaggenschepen ook goedkopere Galaxy A toestellen op de markt om in het lagere segment mee te doen. Helaas voor de smartphonemaker krijgt de A-lijn de laatste tijd steeds meer serieuze concurrentie van Chinese merken zoals Huawei en Xiaomi. Volgens een nieuw rapport zou Samsung daarom de 2019 Galaxy A-lijn een behoorlijke boost geven met premium features, die we niet eens vinden bij de Galaxy S9 en S9 Plus. Ook zouden de budget telefoons hun premium features krijgen nog voordat we deze zien bij de aankomende Galaxy S10 vlaggenschepen.

Galaxy A met driedubbele camera

Volgens het rapport zouden sommige van de toestellen ten eerste een driedubbele camera krijgen. Als je het nieuws rond de vlaggenschepen van volgend hebt gevolgd, dan weet je dat we zo’n driedubbele camera ook verwachten bij de Galaxy S10+. De setup van de Galaxy A smartphones zou echter toch wat anders zijn dan die van de S10+. Zo zou de driedubbele camera van de S10+ bestaan uit een hoofdsensor, een telefotolens en een groothoeklens. De camera module van de A toestellen zou echter komen met een hoofdcamera, een sensor om bokeh effecten naar een hoger niveau te tillen en een groothoeklens.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

In-display vingerafdrukscanner

Daarnaast zouden de nieuwe Galaxy A smartphones nog voor de Galaxy S10 modellen een in-display vingerafdrukscanner krijgen. Ook hier zou er echter weer een verschil bestaan met de in-display scanners, welke de Galaxy S10 toestellen volgens de berichten zouden krijgen. Om de kosten laag te houden zouden de A toestellen namelijk optische scanners krijgen en niet de ultrasone scanners van de 2019 vlaggenschepen. Dat is opvallend, aangezien Samsung Mobile hoofd DJ Koh onlangs zou hebben aangegeven dat optische scanners voor een slechte gebruikerservaring zouden zorgen.

Samsung Galaxy A8 (2018)
Samsung Galaxy A8 (2018)

Als het rapport inderdaad klopt, zou Samsung met de nieuwe Galaxy A toestellen behoorlijk wat goed kunnen maken qua verkoopcijfers na de ondermaatse verkoop van de Galaxy S9 smartphones. Doorgaans komen de A smartphones in december uit en dat is ook wanneer we de Galaxy A8 en A8+ opvolgers verwachten. Voordat het zover is, krijgen we echter eerst nog de Galaxy Note 9, welke op 9 augustus eindelijk onthuld wordt.

PhoneArena

Reageer op artikel:
‘Samsung’s budgetlijn krijgt features die de S9 niet eens heeft’
Sluiten