Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 27 februari 2019

Samsung: zo gaat de goedkope Galaxy A10 eruit zien

Niet alleen door grote onthullingen als de Galaxy S10, maar ook door de komst van mid-range toestellen was februari een drukke maand voor Samsung. De producent uit Zuid-Korea heeft de gloednieuwe Galaxy A serie aangekondigd en laat het daar niet bij. Naast de A50 en A30 komt er nog een variant op de markt, waarvan de eerste beelden nu het daglicht zien. Maar niet dankzij Samsung zelf.

Goedkope Samsung Galaxy A10 lekt uit

Met de komst van de Galaxy Fold, de Galaxy S10 en de Galaxy M serie weet Samsung 2019 toch echt prima te beginnen. Echter bleef het hier niet bij en waren de Galaxy A50 en A30 ook nog eens aanwezig op het Mobile World Congress. De Zuid-Koreaanse producent is het eerste kwartaal van dit jaar aan het domineren en zet de trend nog even door. Er komt nog een derde variant in de gloednieuwe Galaxy A-serie, welke als instapmodel smartphone verkocht gaat worden. De eerste foto’s van de A10 zien het daglicht en geven ons een goed idee wat de goedkoopste, nieuwe, smartphone van Samsung ons gaat bieden.

Voordat Samsung de Galaxy A30 en A50 onthulde deze week, verschenen er geruchten dat de serie uit drie varianten zou bestaan. Echter zagen we een derde toestel niet verschijnen tijdens de onthulling, maar lijken nieuwe uitgelekte foto’s wel degelijk het bestaan van de smartphone te bevestigen. De Galaxy A10 is in volle glorie te bewonderen in uitgelekte foto’s van Slashleaks, die MWC 2019 op een of andere manier niet gehaald hebben.

Samsung Galaxy A10

Indrukwekkende specs voor lage prijs?

Zoals je kunt zien beschikt de Galaxy A10, in tegenstelling tot de A30 en A50, over een enkele camera op de achterkant. Op diezelfde achterkant is een speaker te vinden en missen we een fysieke vingerafdrukscanner. Nu zit deze bij Samsung tegenwoordig onder het scherm, maar we betwijfelen of dat bij de Galaxy A10 ook het geval is. Daar buiten zien we een druppel-notch, waardoor hij veel op de grote broers lijkt.

Eerder gelekte informatie geven aan dat het toestel over een Exynos 7884B processor, 3GB aan RAM, 32GB opslaggeheugen, 4000mAh batterij en 6.2-inch HD+ display beschikt. Een definitieve releasedatum of prijs hebben we op dit moment nog niet binnen. Maar dat hij aanzienlijk goedkoper gaat worden dan zijn grotere broers, de Galaxy A30 en Galaxy A50, mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
Samsung: zo gaat de goedkope Galaxy A10 eruit zien
Sluiten