Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 dec 2018

Samsung Galaxy A50 gelekt: mid-ranger met grote accu

In de geruchtenmolen komt vooral de Samsung Galaxy S10 continu voorbij. Samsung gaat naar verwachting maar liefst vier varianten van zijn aankomende flagship onthullen. Wanneer? Tijdens het Mobile World Congress in februari. Anderen noemen een event kort voor het MWC, op 20 februari. Tot dan kun je nog een andere onthulling van de Koreaanse gigant verwachten: de Samsung Galaxy M-serie, en blijkbaar de Galaxy A50.

Samsung Galaxy A50 en Galaxy M

We hebben de afgelopen weken verschillende keren kennis gemaakt met toestellen uit de gloednieuwe Galaxy M-lijn. Geruchten wijzen op een internationale lancering rondom het einde van januari.

De Koreaanse fabrikant gooit het met zijn mid-range segment over een ander boeg. Dat komt vooral door Chinese fabrikanten die marktaandeel veroveren met meer innovatie voor lagere prijzen. Samsung brengt nu innovatie in veel gevallen eerst naar mid-rangers, om zo competitiever te worden in die markt.

Zo zagen het Infinity O-scherm van de Galaxy S10 onlangs al bij een mid-ranger van het merk. Nu duikt er ook een Samsung Galaxy A50 op, wat waarschijnlijk de vervanger van de Samsung Galaxy A8 (2018) gaat worden.

Onder de motorkap van deze onaangekondigde mid-ranger zit een 4000 mAh batterij. Dat is een flinke accu, maar de aankomende Samsung Galaxy M20 gaat daar met een 5000 mAh batterij nog eens overheen.

Verder heeft de Galaxy A50 waarschijnlijk de Exynos 9610 chip in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. De camera aan de achterkant heeft een 24MP sensor en het toestel draait al standaard op Android 9 Pie.

Waar de nieuwe M-serie dus voor de Galaxy S10 wordt onthuld, komt dit model hoogstwaarschijnlijk pas na het Mobile World Congress uit. Althans, dat is wat doorgaans betrouwbare bronnen beweren. Hoe dan ook is het duidelijk dat Samsung grootse plannen heeft voor de eerste helft van 2019, in elk segment.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A50 gelekt: mid-ranger met grote accu
Sluiten