Vliegende start in 2020: Samsung kondigt Galaxy A51 en A71 aan

Samsung heeft vandaag de Galaxy A51 en Galaxy A71 aangekondigd door middel van een persbericht. Het Zuid-Koreaanse bedrijf brengt de veelbesproken smartphones, inclusief opvallend camerasysteem, eind januari naar de Nederlandse markt.

Beide smartphones zitten vol met nieuwe functies. Zo heeft Samsung zich zowel bij de Galaxy A51 als bij de A71 gericht op een batterij die langer meegaat, een slimmere camera en het display.

Samsung Galaxy A51 en A71 een feit

De Galaxy-A serie, die sinds vorig jaar gelanceerd is, heeft er twee nieuwe familieleden bij. Samsung heeft door middel van een persbericht de nieuwe Galaxy A51 en Galaxy A71 geïntroduceerd. Met de nieuwe producten borduurt het Zuid-Koreaanse bedrijf verder op de populariteit die de serie het afgelopen jaar heeft.

Beide toestellen liggen heel erg dichtbij elkaar op het gebied van de specificaties, maar er zit dus wel degelijk verschil tussen de twee. Zo hebben ze allebei een vernieuwd display, een betere batterij en een indrukwekkender camerasysteem dan hun voorgangers. We zetten het voor je op een rijtje

Verbeterd camerasysteem

De Samsung Galaxy A51 en A71 beschikken allebei over vier camera’s. Deze zitten op de achterkant van de toestellen verwerkt in de vorm van een camera-eiland. Beide systemen beschikken over een hoofdcamera, een Ultra Wide camera, een macrocamera en een dieptecamera. Genoeg materiaal om je foto’s, op papier in ieder geval, naar een hoge niveau te tillen.

Samsung Galaxy A51
De A51 (Afbeelding: Samsung)

Op de Galaxy A71 zit een 64-megapixelcamera verwerkt en op de Galaxy A51 zit een 48-megapixelcamera. Verder zijn de systemen identiek. De Ultra Wide beschikt over een 123-graden hoeklens, waardoor het mogelijk is om foto’s uit een nog grotere hoek te fotograferen dan voorheen. De macrolens zorgt ervoor dat je objecten van dichtbij zo scherp mogelijk in beeld krijgt. Volgens Samsung zelf komt dat dankzij de Live Focus-effecten ook echt goed to zijn recht.

Door het vrij aanwezige camerasysteem op zowel de Galaxy A51 als de Galaxy A71, is het ook mogelijk scherpe video’s te schieten. Net als bij de Galaxy Note 10-serie zit ook bij deze smartphones de Super Steady Video functie inbegrepen. Hierdoor heb je iets meer bewegingsvrijheid tijdens het opnemen van een video, zonder dat de beeldkwaliteit achteruit gaat.

Super AMOLED-schermen

Op het gebied van het scherm is er ook een verbetering te vinden bij de Samsung Galaxy A51 en Galaxy A71. Samsung heeft dat eerste toestel een 6.5-inch Super AMOLED-scherm gegeven en dat laatste toestel een 6.7-inch Super AMOLED-scherm. Dat scherm lijkt overigens heel erg veel op dat van de Galaxy Note 10 door de punch hole die bovenin het midden zit. Daarbij loopt het display van hoek tot hoek, waardoor je bijna geen schermranden hebt.

Verbeterde batterij voor Galaxy A51 en A71

De Galaxy A71 en A51 hebben beide een verbeterde batterij. Dat eerste toestel beschikt over een 4500mAh batterij, waar die tweede over een 4000mAh batterij beschikt. Dat zou op papier genoeg moeten zijn voor meer dan 1 dag gebruik, al is dat natuurlijk wel afhankelijk van hoe fanatiek je bent met het spelen van games bijvoorbeeld.

Samsung Galaxy A71
De A71 (Afbeelding: Samsung)

Wel is het goed om te zien dat ook beide A-toestellen zijn voorzien van een snellaadfunctie. Zo is het mogelijk om je Samsung Galaxy A51 op te laden met een snelheid van 15W, waar de Galaxy A71 beschikt over de mogelijkheid om met 25W te laden.

Samsung Galaxy A51 en A71: prijzen en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy A71 is vanaf eind januari beschikbaar in drie verschillende kleuren. Het toestel verschijnt in Prism Crush Black, Prism Crush Silver en Prism Crush Blue. De A71 draagt een prijskaartje van €469.

Ga je voor de Samsung Galaxy A51, dan heb je ook de keuze uit Prism Crush Black en Prism Crush Blue. De zilveren variant is niet beschikbaar voor deze smartphone, maar wordt wel vervangen door de Prism Crush White kleurenoptie. Het prijskaartje van de A51 is €369.

Een tijdje terug konden we al heel even aan de slag met de Samsung Galaxy A51. De preview is hieronder te bekijken: 

Reageer op artikel:
Vliegende start in 2020: Samsung kondigt Galaxy A51 en A71 aan
Sluiten