Samsung Galaxy A51: hét voorbeeld voor de Galaxy S11?

Samsung maakt het zichzelf soms niet gemakkelijk als het om smartphones gaat. Dat laten renders van de Samsung Galaxy A51 goed zien. De A-serie is een goedkoper alternatief op de S-serie. Dat was altijd vrij duidelijk te zien, onder meer aan het design. Maar nu lijkt Samsung het over een andere boeg te gooien.

Het lijkt er namelijk op dat Samsung de nieuwe telefoons uit de A-lijn wil inzetten als een soort voorproefje op de Samsung Galaxy S11. Daarmee brengt Samsung beide telefoonlijnen dichter bij elkaar dan ooit tevoren, waardoor de grenzen in elk geval qua design langzaamaan lijken te verdwijnen.

Samsung Galaxy A51-renders

Als we namelijk de onlangs gelekte renders van de Samsung Galaxy A51 bekijken en die naast de geruchten over de Samsung Galaxy S11 leggen, dan valt ook dat beide telefoons een soortgelijke designtaal krijgen. Beide telefoons krijgen waarschijnlijk een klein cameragat in het midden van het scherm, terwijl achterop een cameramodule in een vierkant verwerkt zit.

Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A51. (Bron: Sammobile)

De Samsung Galaxy A51 heeft verder de knoppen aan de rechterkant van het toestel zitten, waar overigens geen ruimte meer is voor de Bixby-knop. De cameramodule presenteert de lenzen en sensoren in een L-vorm; dit lijkt tevens de eerste A-telefoon te worden die voorzien wordt van vier camerasensoren achterop. De verwachting is dat de Galaxy S11 ongeveer dezelfde kant op gaat, begin volgend jaar.

Aankondiging op 12 december

De verwachting is dat de Samsung Galaxy A51 op 12 december gepresenteerd wordt. Mogelijk wordt het toestel voorzien van de Samsung Exynos 9611-processor, 4 tot 6 GB aan werkgeheugen en 64 tot 128 GB aan interne opslagruimte. Net zoals met andere smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf ligt de focus op de camera.

Zo moet er onder meer een macrosensor aanwezig zijn, waarmee je foto’s van heel dichtbij kunt maken. Die camerasensor beschikt over vijf megapixel. Of de Samsung Galaxy S11 dezelfde sensor krijgt, is momenteel niet duidelijk.

Sammobile

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A51: hét voorbeeld voor de Galaxy S11?
Sluiten