Mark Hofman
Mark Hofman Tech 25 okt 2018

Samsung Galaxy A6s onthuld: niet gemaakt door Samsung zelf

De technologische wereld zit vol met verrassingen, geheimen en onvoorspelbare stappen. Maar twee dingen weet je zeker: iPhones worden gemaakt door Apple en Galaxy smartphones door Samsung. Alleen is, met de aankondiging van twee nieuwe A serie telefoons, die laatste kwestie in twijfel getrokken. Samsung heeft de nieuwe Galaxy A6s door een derde partij laten produceren.

Samsung maakt Galaxy A6s niet zelf

De nieuwe Galaxy A serie smartphones zijn door Samsung onthuld in China. Het gaat om de Galaxy A9s en de Galaxy A6s. Waar de Galaxy A9s simpelweg een hernoemde Galaxy A9 is voor de Chinese markt, is de Galaxy A6s wel bijzonder. Het is namelijk de allereerste Samsung Galaxy telefoon die niet door Samsung zelf gemaakt is. De productie ervan is uitgevoerd door een derde partij genaamd Wingtech. Het bedrijf wat de Xiaomi smartphones produceert.

De twee toestellen representeren de beweging naar de Chinese en Indiase markt. Een move die Samsung maakt vanwege de grote concurrentie van Huawei en Xiaomi. Net zoals Apple heeft ook Samsung nog veel te halen in China. Zo heeft het bedrijf slechts 1% van de Chinese markt weten te veroveren, een percentage waar nog heel veel verbetering in zit. Volgens The Korea Herald is Samsung al een tijdje bezig om hun mid-range en low-range toestellen te produceren door Chinese bedrijven. Mocht de productie van de Galaxy A6s een succes zijn, dan zal het in de toekomst dus meer toestellen laten maken door derden. Hierdoor kan Samsung’s wens om een van de twee fabrieken in het land te sluiten, eindelijk werkelijkheid worden.

Samsung Galaxy A6s

Galaxy A6s

Zoals vermeld onthulde Samsung gister twee nieuwe toestellen in China. De nieuwe Galaxy A6s, gemaakt door Wingtech, is een indrukwekkende smartphone voor de prijs van €260. Het toestel is voorzien van een 1080p 6-inch Super AMOLED scherm en draait op een Snapdragon 660 chip. Het bevat 6GB aan RAM en komt zowel in een 64GB variant als een 128GB variant. De Galaxy A6s heeft een dual-camera systeem, die beide voorzien zijn van 12MP, dezelfde kwaliteit die de front-camera ook weet te bieden.

Samsung Galaxy A9s

De Galaxy A6s kost €260 en is tot nu toe alleen nog maar in China beschikbaar. Of het toestel ook naar Europa komt is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A6s onthuld: niet gemaakt door Samsung zelf
Sluiten