Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 september 2018

Samsung Galaxy A7 (2018) gelekt met innovatieve features

Samsung gooit het roer om: naar verluidt wordt de Galaxy J-lijn geschrapt. Bovendien heeft het bedrijf bevestigd dat innovatieve features nu eerst naar de Galaxy A-serie zullen komen. Mid-rangers dus. Waaronder de Galaxy A7 (2018).

Samsung Galaxy A7 (2018)

Komende maand wordt de Samsung Galaxy A9 Pro (2018) onthuld, met vier camera’s aan de achterkant en de Snapdragon 710 onder de motorkap. Daarnaast kun je rekenen op de goedkopere Samsung Galaxy A7 (2018).

De A9 Pro hebben we helaas nog niet voorbij zien komen, maar de Galaxy A7 (2018) is nu wel gelekt. Zoals verwacht lijkt het toestel sterk op de Galaxy A9 Start, een budgetmodel dat begin deze zomer in China zijn debuut maakte.

Samsung Galaxy A7 2018

Oftewel, de Galaxy A7 (2018) heeft een rechthoekige camera, linksboven gepositioneerd. In combinatie met de ronde LED-flash eronder doet het toestel daarmee denken aan de iPhone Xs.

Wat echter meteen opvalt, is het aantal camera’s. Aan de achterkant vind je er namelijk maar liefst drie. Het is onduidelijk wat voor rol de drie sensoren vervullen, maar de kans is groot dat er in ieder geval een telefoto-lens voor portret-foto’s tussen zit.

Onder de cameramodule is een dual-tone LED-flash te onderscheiden. De vingerafdrukscanner is nergens aan de achterkant te bekennen, en daar is een goede reden voor. Die zit namelijk in het frame, aan de zijkant van de smartphone.

Ook aan de voorkant is er geen plek voor de sensor, want de Samsung Galaxy A7 (2018) wordt uitgerust met een Infinity Display. Oftewel, met zeer dunne schermranden. Al met al kan Samsung zo een premium design en features bieden in een goedkoper segment.

Daarmee kan de Koreaanse techgigant in theorie Apple af gaan troeven, al helemaal in markten als Nederland waar de nieuwe iPhones extra prijzig zijn. Helaas is het nog niet exact bekend hoeveel de nieuwe A-serie gaat kosten. Op 11 oktober weten we meer, want dan wordt de nieuwe serie onthuld.

Samsung Galaxy A7 2018

Samsung_News

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A7 (2018) gelekt met innovatieve features
Sluiten