Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 20 sep 2018

Samsung Galaxy A7 aangekondigd: innovatief budget toestel

Een tijdje geleden kondigde Samsung hoofd DJ Koh aan dat Samsung van plan was een nieuwe strategie te volgen met betrekking tot hun smartphones. Voortaan zouden ze namelijk nieuwe features eerst introduceren bij hun budget modellen. Het lijkt erop dat Koh inderdaad geen grapje maakte en de Samsung Galaxy A7 is daar het levende bewijs van. Het nieuwe toestel uit de A-lijn is nu officieel aangekondigd en is het eerste Samsung toestel met een driedubbele camera.

Vingerafdrukscanner aan de zijkant

De Samsung Galaxy A7 is uitgerust met een ruim 6 inch Full HD Super AMOLED display. Zoals we van Samsung gewend zijn is er geen notch aan de voorkant, maar het toestel heeft wel twee redelijke randen aan de boven- en onderkant. Het display is echter groot genoeg om te kunnen genieten van filmpjes en om de ervaring helemaal af te maken, ondersteunt de smartphone zelfs ook Dolby Atmos. Hoewel het een budget toestel is, heeft de A7 een premium look en is hij uitgerust met glas. De vingerafdrukscanner zit voor het eerst niet meer aan de achterkant, sinds de invoering van het Infinity Display. Samsung bedacht dat een plekje aan de zijkant veel handiger zou zijn. Dat zouden we zelf nog even moeten uitproberen, maar wie weet.

Samsung Galaxy A7 2018

Samsung Galaxy A7 met driedubbele camera

Aan de achterkant vinden we uiteraard de driedubbele camera module. Deze bestaat uit een 8 megapixel 120 graden Ultra Wide lens om de wereld vast te leggen, zoals jij hem daadwerkelijk ziet. Deze wordt vergezeld door de 24 megapixel hoofdsensor, die onder donkere omstandigheden automatisch voor meer licht zorgt door vier pixels te combineren tot één. Het geheel wordt afgemaakt met een 5 megapixel sensor om te spelen met de diepte en aan de slag te gaan met Live Focus. Om je foto’s zo optimaal mogelijk te maken, zorgt het toestel er verder nog voor dat het onderwerp van je foto automatisch gecategoriseerd wordt, zodat de telefoon weet wat de beste instellingen zijn.

Samsung Galaxy A7

Bokeh selfies

Voorin vinden we een 24 megapixel selfiecamera. Hiermee kun je naar hartelust spelen met selfies en de aanpasbare LED flash zorgt ervoor dat je altijd genoeg licht hebt. Ook hier kun je weer aan de slag met het bokeh effect. Daar zorgt de Selfie Focus feature namelijk voor. Als je aan de andere kant gaat voor de Pro Lighting modus, krijg je selfies die eruit zien alsof ze in een professionele studio zijn gemaakt. Net als bij de Galaxy S9 toestellen kun je verder ook nog spelen met AR emoji en jezelf omtoveren tot een grappig poppetje.

Drie verschillende modellen

Onder de motorkap vinden we een octa-core 2.2GHz processor in combinatie met 4GB of 6GB werkgeheugen. Er zijn drie verschillende modellen om uit te kiezen. Als eerste is er een 4GB RAM model met 64GB opslagruimte. Als tweede kun je ook gaan voor 4GB werkgeheugen in combinatie met 128GB opslagruimte. De meest premium versie komt met 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Verder wordt het toestel gepowered door een 3.300mAh batterij en draait het op Android 8.0 Oreo.

Vanaf oktober

In Nederland kun je de Samsung Galaxy A7 bemachtigen vanaf oktober in de kleuren zwart, blauw en goud. Het toestel komt met een adviesprijs van 349 euro, wat toch een aangename verrassing is als je kijkt naar de specificaties. Uiteraard zal de prijs wel afhangen van het model dat je kiest. Maar de A7 heeft in ieder geval daadwerkelijk een budget prijs, in tegenstelling tot Apple’s “budget” iPhone XR.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A7 aangekondigd: innovatief budget toestel
Sluiten