Mark Hofman
Mark Hofman Tech 10 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung introduceert draaiende pop-up camera in nieuwe Galaxy A80

In de zoektocht naar de perfecte oplossing voor een scherm zonder notch of hole-punch komen de gekste ontwerpen voorbij. Zo heeft Samsung zojuist de gloednieuwe Galaxy A80 onthuld, welke voorzien is van een van de vreemdste die we tot nu toe gezien hebben. Het toestel is gewapend met een draaiend triple-camera systeem die uit de telefoon “popt”. Ja, je leest het goed. 

Draaiende pop-up camera voor Galaxy A80

Samsung heeft vandaag de gloednieuwe Galaxy A80 geïntroduceerd. De Zuid-Koreaanse producent komt met een oplossing voor de notch en de hole-punch, die het bedrijf zelf hanteerde in de Galaxy S10 serie, door een unieke camera te gebruiken voor het toestel. De smartphone uit het mid-range segment wordt voorzien van een triple-camera systeem dat niet alleen naar boven popt, maar ook nog eens roteert. Hierdoor dient dit systeem ook direct als selfie-camera, wat ervoor zorgt dat deze vervalt. Geen notch dus, geen hole-punch, maar een volledig display.

Check hieronder een kleine preview van hoe het toestel werkt.

Samsung Galaxy A80 camera

Naast de opvallende camera is het toestel voorzien van een 6.7-inch AMOLED scherm, een 3700mAh batterij en 8GB aan werkgeheugen. Naast de 128GB opslagcapaciteit beschikt het toestel ook over een Octa-Core processor en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van 25W fast charging. De A80 draait op Android 9 Pie en is, dankzij de unieke camera, het eerste toestel met Samsungs nieuwe Infinity Display.

De Galaxy A80 is vanaf mei 2019 beschikbaar en kost je €649.  

Samsung Galaxy A80 camera

Meer Samsung Galaxy A-smartphones

Naast de nieuwe Galaxy A80, die toch wel als paradepaartje dient voor de nieuwe A-serie, zijn er ook meer smartphones onthuld door Samsung. Naast de eerder aangekondigde Galaxy A10, A50 en A70 zien de A20e en A40 ook eindelijk het daglicht. Dit zorgt ervoor dat de gehele line-up inmiddels bestaat uit zes gloednieuwe smartphones. Naast de A80 is de A40 het meest interessante toestel om in de gaten te houden.

We hebben bij de Samsung Galaxy A40 te maken met een 5.9-inch Super AMOLED Infinity-U display (hele mond vol), is voorzien van een dual-camerasysteem en beschikt over een 3100 mAh batterij. Daarbij draait het toestel op een Octa-Core processor met 4GB aan RAM en is het voorzien van 64GB interne opslagcapaciteit. Echter hoef je het daar niet mee te doen, de opslagcapaciteit is tot 512GB uit te breiden. Het toestel is voorzien van een laag prijskaartje en weet de prijs/kwaliteit verhouding uitstekend te houden.

Hieronder een overzicht van alle Galaxy A smartphones uit de line-up!

Samsung Line-up A-serie 2019

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung introduceert draaiende pop-up camera in nieuwe Galaxy A80
Sluiten