Mark Hofman
Mark Hofman Tech 1 jul 2019

Samsung introduceert de gloednieuwe Galaxy A80 voor Nederland

Samsung introduceert vandaag de gloednieuwe Galaxy A80 smartphone. De Zuid-Koreaanse producent toonde het toestel al eerder, maar bracht het nog niet op de markt in Nederland. Vandaag wordt middels een persbericht bekend dat dit gaat veranderen en we het mid-range toestel binnenkort kunnen verwachten. En met binnenkort, bedoelen we zeer binnenkort.

Samsung introduceert de gloednieuwe Galaxy A80

Anno 2019 zijn de behoeftes van de mens flink verschoven ten opzichten van, bijvoorbeeld, tien jaar geleden. We zijn volledig afhankelijk van onze smartphone, streamen content op Netflix alsof het niets is en zetten onze levens op social media platformen als Instagram. Kortom: er is een hoop veranderd. Daarom heeft Samsung, naar eigen zeggen, een smartphone ontworpen om aan deze behoeftes te kunnen voldoen. De producent komt met de Galaxy A80 en introduceert het toestel vandaag voor Nederland.

De Galaxy A80 is voorzien van een groot 6.7-inch FHD+ Super Amoled display, wat simpelweg betekent dat je met een groot scherm te maken hebt. Het is het eerste toestel van Samsung dat voorzien is van het Infinity Display. Hierdoor is het mogelijk om je favoriete films of series zo goed mogelijk te bekijken. Iets dat Samsung helemaal tot zijn recht wil laten komen door de toevoeging van Dolby Atmos, een systeem dat ervoor zorgt dat het geluid van de content zo goed mogelijk uit het toestel komt.

De Samsung Galaxy A80 is daarbij voorzien van een 3700mAh batterij (inclusief 25W Fast Charging), 8GB aan werkgeheugen (goed voor het spelen van games) en heeft 128GB aan opslagcapaciteit (voor al je selfies).

Indrukwekkend en uniek camerasysteem

Misschien wel de meest indrukwekkende feature van de Samsung Galaxy A80 is het camerasysteem. Met dit toestel introduceert de Zuid-Koreaanse producent hun eerste smartphone met het Infinity Display. Dat houdt in dat er geen notch of hole-punch in het display te vinden is. Waar producenten als OnePlus dit al eerder deden met de pop-up camera, pakt Samsung het met de Galaxy A80 heel uniek aan. Dit toestel is namelijk voorzien van een roterende camera, die de plek van de selfiecamera inneemt. Waar je normaal gesproken dus gebruik maakt van een selfiecamera om foto’s van je eigen gezicht te nemen, doe je dit nu met het camerasysteem aan de achterkant van het toestel.

Dat camerasysteem bestaat overigens uit een 48MP camera (F2.0) en een 8MP Ultra-Wide camera (F2.2) die beschikt over een kijkhoek van 123 graden. Door de sensoren die in dit systeem verwerkt is hebben gebruikers ook toegang tot 3D depth. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om aan de slag te gaan met Live Focus Video (de video-variant van het bokeh effect feature).

Samsung brengt de Galaxy A80 een deze dagen uit (begin juli dus) in de kleuren Angel Gold, Ghost White en Phantom Black. Het toestel is binnen te hengelen voor een adviesprijs van €649.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung introduceert de gloednieuwe Galaxy A80 voor Nederland
Sluiten