Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 10 dec 2018

Galaxy A8s onthuld: Samsungs voorproefje op Galaxy S10?

Opeens is het feest losgebarsten. Huawei heeft vanmorgen de Honor View 20 onthuld, een smartphone met een gat in het scherm. Nu is ook Samsung klaar voor die toekomst. De Koreaanse fabrikant heeft zojuist de Samsung A8s gelanceerd, inclusief het Infinity-O scherm.

Samsung Galaxy A8s onthuld

Dat is de schermtechnologie die Samsung onlangs naast zijn opvouwbare smartphone onthulde. Het idee is simpel: in plaats van een notch zit de selfiecamera in het scherm zelf. Het is dus letterlijk een ronde uitsparing linksboven in het scherm.

Wat deze mid-ranger zo interessant maakt, is het voorproefje wat we hiermee krijgen. De Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus krijgen vrijwel zeker een vergelijkbaar scherm.

Samsung Galaxy A8s

Het gaat dus om een 6.4-inch scherm met een resolutie van 2340 x 1080. Onder de motorkap is het allemaal minder spannend. Daar vind je de capabele Snapdragon 710, in combinatie met 6GB of 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Aan de achterkant zit dezelfde driedubbele camera als op de Galaxy A7. De in de uitsparing verstopte selfiecamera heeft een 24-megapixel sensor. Dit is een goed voorbeeld van Samsungs nieuwe strategie. Het afgelopen jaar moest de fabrikant het afleggen tegenover de goedkope Chinese concurrentie in het mid-range segment.

Samsung Galaxy A8s

De Koreaanse fabrikant wil marktaandeel terugwinnen door innovatieve features eerst naar dat segment te brengen. De Galaxy A8s is daar met zijn innovatieve scherm een goed voorbeeld van.

Voorlopig is de smartphone enkel beschikbaar in China, waar je de smartphone vanaf 22 december kunt bestellen. Het Infinity-O scherm zal zijn weg echter hoe dan ook naar het Westen vinden, of het nou in een mid-ranger als de Galaxy A8s is, of in de vorm van de Galaxy S10. Check ook de Honor View 20, een smartphone die het nog innovatiever aanpakt.

Reageer op artikel:
Galaxy A8s onthuld: Samsungs voorproefje op Galaxy S10?
Sluiten