Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Tech 11 okt 2018

Samsung Galaxy A9 2018 preview

Samsung kondigt vandaag de eerste smartphone met maar liefst 4 camera’s op de achterkant aan: de Galaxy A9 2018. Wij probeerden hem alvast even voor je uit; in deze Samsung Galaxy A9 2018 preview zie je het resultaat.

Wie heeft de meeste?

Jaren geleden was er de megapixelrace. Koste wat het kost werden cameratelefoons met meer megapixels uitgerust, want dat stond goed. Die was al lang over zijn hoogtepunt heen en hield in 2016 eindelijk op. Inmiddels is  het zelfs zo dat veel high-end telefoons minder megapixels hebben dan de middenklassers, maar toch betere foto’s maken. Toch ligt er een nieuwe race op de loer: de race om de meeste camera’s.

Een telelens, groothoeklens én standaardlens is natuurlijk handig

Twee camera’s op de achterkant is inmiddels normaal; Huawei stopte eerder dit jaar in de P20 Pro drie camera’s. Samsung doet daar een schepje bovenop en gaat voor vier camera’s in de Galaxy A9 2018. Een gewone 24-megapixelcamera, een 8-megapixel groothoekcamera, een 10-megapixel zoomcamera en een 5-megapixelcamera die dienst doet als dieptesensor. Waarom die eerste drie camera’s het samen niet voor elkaar krijgen om diepte te ‘zien’ is ons trouwens een raadsel.

Hoe dan ook: het hebben van een telelens, groothoeklens én standaardlens is natuurlijk zeker handig. Zo krijg je een soort 3x optische zoom.

Luxe middenklasser

Los van die vier camera’s, is de Galaxy A9 2018 een luxe middenklasser zoals je ‘m van Samsung mag verwachten. Hij heeft een groot en mooi amoledscherm zónder notch, een vrij rappe Snapdragon 660-chipset en een fraai ontwerp. In tegenstelling tot de goedkopere Galaxy A8 2018, is dat ontwerp helaas niet waterdicht. Minpuntje, Samsung.

Hoewel de Galaxy A9 2018 een middenklasser is, heeft hij wel een fors prijskaartje. Ook dat is dus opvallend ‘luxe’, maar dan in de negatieve zin. Je betaalt voor de Galaxy A9 2018 bij release namelijk zo’n €600.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A9 2018 preview
Sluiten