Samsung bevestigt high-end feature voor mid-range Galaxy A90 smartphone

Er gaan al maanden lang geruchten rond over de functies die de Samsung Galaxy A90 zal krijgen. Dat het een smartphone is met notchless infinity screen was al bekend. Nu heeft Samsung, nadat er een aantal geruchten de ronde deden, een hele toffe functie voor de smartphone onthuld. Volgens de laatste informatie zal de mid-range phone ook beschikken over 5G. Een vrij spectaculaire feature voor de Galaxy A90, die een een verwarrende maar fijne mix is van mid-range en high-end.

Samsung maakt 5G hopelijk betaalbaar met Galaxy A90

De Samsung Galaxy A90 is bijna geen mid-range smartphone te noemen door de hardware die in het toestel zit. Het apparaat wordt dan ook door velen gezien als een van de meest opvallende smartphones die Samsung sinds jaren heeft uitgebracht.

Volgens de laatste informatie, die Samsung inmiddels heeft bevestigd, krijgt deze unieke smartphone er een unieke functie bij. Namelijk een 5G-verbinding. Dit zal dan ook de eerste smartphone worden van deze fabrikant die wel over 5G beschikt, maar niet het vlaggenschip is.

Samsung Galaxy A90
Samsung Galaxy A90 (Bron: Samsung)

Smartphone speciaal voor de digital native kid

De Galaxy A90 wordt door Samsung bestempeld als de smartphone voor digital native die in de Era of Live leven. 5G gaat het nog gemakkelijker maken voor eigenaren van deze phones om alles wat ze maar willen vast te leggen, te streamen en direct te delen.

Ondanks de mogelijkheid van 5G voor deze smartphone, lijkt de smartphone op papier verder niet een enorme vreemde eend in de bijt te zijn. De specificaties van de phone komen redelijk overeen met vergelijkbare modellen. Daarbij moeten we wel zeggen dat de verwachtingen voor Samsung smartphones tegenwoordig steeds hoger gespannen zijn. Zo is de 3700mAh batterij van de A90 een indrukwekkende batterij voor een mid-range smartphone. Het is dat de gemiddelde Samsung batterij al snel 4000mAh is..

Samsung Galaxy A90
Samsung Galaxy A90 Bron: Samsung

Omdat we nog niet weten wat de smartphone zal gaan kosten is het lastig te zeggen of de 5G functie deze smartphone écht zal onderscheiden van andere mid-range smartphones.

Benieuwd naar een andere nieuwe Samsung topper: de Samsung Galaxy Note 10 Plus? Lees dan hier onze uitgebreide review.

Reageer op artikel:
Samsung bevestigt high-end feature voor mid-range Galaxy A90 smartphone
Sluiten