Mark Hofman
Mark Hofman Tech 21 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy A90: wijst nieuwe leak op teleurstelling?

Naast de gloednieuwe Galaxy S10 serie, en de aankomende Galaxy Note 10, gaat Samsung nog een vlaggenschip op de markt brengen. In de afgelopen weken gaat het bij het koffieapparaat voornamelijk over de Galaxy A90. Het toestel zou goedkoper zijn dan de Galaxy S10e, de geruchten duiken volle bak op en leaks geven ons duidelijke inzichten. Al gaat de meest recente gepaard met enige teleurstelling. 

Teleurstelling voor Samsung Galaxy A90?

De Galaxy A90 wordt in de wandelgangen bestempeld tot een van de meest unieke apparaten die Samsung in jaren heeft uitgebracht. Wat ons betreft valt dat nog te bezien, gezien het feit dat afgelopen februari een opvouwbare smartphone uit dezelfde hand werd onthuld. Maar hoe je het ook went of keert: de hype rondom de Galaxy A90, welke rond 10 April mogelijk het daglicht ziet, is groot. Het belooft een prachtig toestel te worden, maar zal wel een klein minpuntje met zich meedragen. Dat minpuntje komt nu aan het licht.

In de afgelopen tijd heeft Samsung aanzienlijk grote batterijen in zijn apparaten gestopt. De recent aangekondigde Galaxy A30 en A50 beschikken bijvoorbeeld over een 4000mAh batterij. De Galaxy S10, met een 4100mAh batterij, en de aankomende Galaxy A70 met een 44000mAh batterij vullen dit rijtje aan. Gezien het feit dat de hype rondom de Galaxy A90 bijzonder groot is, gingen de verwachting op dat gebied ook richting zeer positieve ontwikkelingen. Echter valt dat, dankzij een nieuwe leak, best wel tegen. De Galaxy A90 krijgt, zoals bekend wordt door Galaxy Club, een 3700mAh batterij.

Samsung Galaxy S10e preview design

Uiteraard is dat nog een aanzienlijk indrukwekkende batterij, maar lijkt hij wel onder het nieuwe gemiddelde van Samsung te liggen. Iets wat voor een vlaggenschip, zoals de A90 genoemd wordt, best bijzonder is.

Compleet andere naam?

Maar naast het feit dat de naam “vlaggenschip” aan dit toestel gekoppeld is, lijkt ook de naam Galaxy A90 niet te kloppen. Het lijkt er namelijk op dat het toestel niet de A90 gaat heten, maar de naam Galaxy A80 krijgt. Dit maakt tipster MMDDJJ op Twitter bekend. Sinds de eerste geruchten hebben we al met de eerste naam te maken en we snappen niet zo goed waar de wijziging opeens vandaan komt. Ook worden er geen bronnen of redenen gegeven waarom het toestel de A80 heet.

Wat wel tot een van de mogelijkheden behoort is dat Samsung een nog krachtiger toestel in de maak heeft, die de A line-up moet aanvullen. Wat dat betreft zou A80 een logische naam zijn voor het huidige toestel, waar veel om te doen is, en wordt deze afgetopt door de A90. Dit zou dan een smartphone moeten zijn die het gat tussen de A-serie en S-lijn van Samsung moet verkleinen.

Wat we wel weten is dat we op 10 april meer te zien krijgen en dat de uitnodiging een van de grootste features al prijs heeft gegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy A90: wijst nieuwe leak op teleurstelling?
Sluiten