Ilona Braam
Ilona Braam Smartphones 23 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy A90 krijgt een “Notchless Infinity Screen”

Hoewel Samsung voor veel mensen zijn meest spraakmakende smartphones van het jaar al heeft onthuld, is de techgigant verre van klaar met smartphone onthullingen. Zo is er op 10 april een Galaxy evenement gepland en verwacht wordt dat we dan kennis zullen gaan maken met de Samsung Galaxy A90. Inmiddels zijn natuurlijk de nodige geruchten over het toestel in circulatie, maar iets dat we weten van Samsung zelf is dat de smartphone uitgerust zal worden met een notchloos Infinity Screen.

Notchless Infinity Screen alleen voor Galaxy A90

Dat is tenminste wat er vermeld wordt op één van de pagina’s van Samsung’s eigen website. Op de pagina in kwestie worden de nieuwe generatie Galaxy A toestellen in de spotlight gezet en daar zien we staan dat het zogenaamde “Notchless Infinity Screen” alleen beschikbaar zal zijn bij de Galaxy A90. Wat we precies moeten verwachten van een notchloos Infinity scherm blijft echter nog gissen.

Samsung Galaxy A90 notchless infinity screen

Pop-up camera?

Een populaire theorie en leak van Ice Universe zegt dat we een pop-up camera kunnen verwachten net zoals die van de Vivo Nex. De aankondiging van het Galaxy evenement volgende maand lijkt hier ook enigszins naar te hinten. In de aankondiging zien we een skateboarder die omhoog springt en met zijn hoofd net boven wat lijkt op een smartphone display blijft hangen. Volgens velen zou dat staan voor de pop-up camera die we bij de Galaxy A90 kunnen verwachten.

Of hole punch?

Een andere theorie is dat het toestel geen traditionele notch  krijgt, maar een hole punch zoals bij de Samsung Galaxy S10. Op zich zou dat mogelijk kunnen zijn, maar dat hangt af van hoe Samsung het hole punch gat beschouwd. Als dat volgens hun geen notch is, zou de A90 mogelijk inderdaad met zo’n camera gaatje uitgerust kunnen worden. Waarschijnlijk zullen gebruikers zich echter wat bamboozled voelen na de tease van een Notchless Infinity Screen.

Hoe dan ook zullen we volgende maand precies weten wat Samsung bedoelde. Op 10 april is het dus zover en worden we uit ons lijden verlost. In de tussentijd kunnen ook gebruikers blij zijn die aan het wachten waren op de 5G variant van de Samsung Galaxy S10. Het toestel verschijnt namelijk eerder dan verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Samsung Galaxy A90 krijgt een “Notchless Infinity Screen”
Sluiten