Mark Hofman
Mark Hofman Tech 8 aug 2019

Galaxy Book S aangekondigd: Samsungs antwoord op de MacBook Air?

Tijdens Galaxy Unpacked kondigde Samsung gisteravond niet alleen de Galaxy Note 10(+) aan, maar toonde het bedrijf ook een gloednieuwe laptop. Het gaat om de lichte, dunne en krachtige Galaxy Books S. Heeft Samsung na al die jaren eindelijk een antwoord op de MacBook Air van Apple.

Samsung Galaxy Book S hét antwoord op de MacBook Air

Voordat de Galaxy Unpacked gisteravond van start ging waren er al twee nieuwe producten aangekondigd door Samsung. Zo zagen de Galaxy Tab S6 en de Galaxy Watch Active 2 al eerder het daglicht. Het resulteerde in het feit dat er gisteravond zo goed als geen verrassingen op het podium te vinden waren. Iets dat ook zeker te maken heeft met alle gelekte informatie en beelden van de Galaxy Note 10(+) afgelopen maanden. Maar gelukkig wist Samsung ons nog enigszins te verrassen met het bevestigen van geruchten: de Galaxy Books S werd officieel een feit.

Samsung Galaxy Book S MacBook Air
Galaxy Book S naast de Galaxy Note 10 Bron: Samsung

En die Galaxy Book S lijkt op het eerste oog een Zuid-Koreaans antwoord te zijn op de MacBook Air. Waar de huidige variant van de laptop flink wat minder populair dan zijn voorganger ,was die voorganger zonder twijfel een van de beste laptops van zijn tijd. Samsung probeerde meermaals zelf ook een laptop op de markt te brengen, maar kwam niet in de buurt van het product van Apple. Met de komst van de Galaxy Book S lijkt hier verandering in te komen. Het apparaat draait op Windows 10 en is gewapend met een Qualcomm chip die ook in smartphones te vinden is. Dat zorgt niet alleen voor een goede performance, maar ook een uiterst indrukwekkende accuduur. De nieuwe laptop van Samsung zou op een volle accu zo’n 23 uur meekunnen. 23 uur, mensen! Aan de zijkant van de laptop is slechts een enkele USB-C port te vinden waarmee je de laptop op kan laden. Iets dat overigens (ook door de chip) gewoon kan met de lader van je Samsung Galaxy Note 10(+).

Samenwerking met Microsoft

De Galaxy Book S is in samenwerking met Microsoft gemaakt en dat verklaard ook de grote hoeveelheid aan Microsoft features op de Galaxy Note 10. Tijdens de onthulling kwam CEO Satya Nadella zelfs op het podium om de sterke samenwerking tussen de twee partijen goed te belichten. Een samenwerking waarmee de pijlen op laptop-gebied zonder twijfel op Apple gericht zijn.

De Galaxy Book S verschijnt in September en zal te koop zijn vanaf $999,99. Meer details over het apparaat volgen nog.

Reageer op artikel:
Galaxy Book S aangekondigd: Samsungs antwoord op de MacBook Air?
Sluiten