Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 feb 2019

‘Samsung Galaxy Buds kunnen draadloos laden op Galaxy S10’

WinFuture is lekker bezig. De Duitse blog, en dan specifiek de journalist Roland Quandt, heeft een berg aan officiële afbeeldingen van de onaangekondigde Samsung Galaxy S10 bemachtigd. Al jaren op rij krijgt de leaker dat voor elkaar. Nu is het opnieuw raak, met de Galaxy Buds.

Samsung Galaxy Buds en Galaxy S10

Dat zijn draadloze oordopjes waarvan we al langer weten dat ze eraan komen. De afbeelding die ze delen, tonen echter een opvallende feature die verrast. We zien een setje oordopjes die in hun case opgeladen worden.. op de achterkant van een Galaxy S10.

De Galaxy S10 kun je gebruiken om andere apparaten draadloos te laden. Daarbij hoef je dus niet enkel aan andere toestellen te denken, zo laat Samsung nu zelf zien. Het gelekte beeld bevestigt dat de Koreaanse fabrikant zelf ook vol op de mogelijkheden inzet. Zo dient je smartphone meteen als een soort draadloze powerbank voor je oordopjes.

Samsung Galaxy Buds en Galaxy S10

Geen verdere details

Het lijkt ons niet ene oplossing die je dagelijks zult gebruiken, maar voor noodgevallen is het ideaal. Zo hoef je ook niet continu een lader voor je oordopjes mee te zeulen. Verder weten we nog verrassend weinig over de draadloze dopjes zelf. Ze werden onlangs gecertificeerd door de FCC, waardoor we weten dat het om Bluetooth-gebaseerde gadgets gaat. Geen opzienbarende details dus.

Waarschijnlijk gaat het om een vrij subtiele upgrade van de huidige Samsung Gear IconX, met ondersteuning voor Bixby. Dat is de slimme assistent van de Koreaanse fabrikant. Een ding is in ieder geval duidelijk: Samsung neemt voorgoed afscheid van de Gear-naam, wat we ook terug zien bij de nog onaangekondigde Galaxy Sport smartwatch.

WinFuture

Reageer op artikel:
‘Samsung Galaxy Buds kunnen draadloos laden op Galaxy S10’
Sluiten