Samsung Galaxy Buds Live een feit: smekkies in alle smaken!

Tijdens Galaxy Unpacked 2020 heeft Samsung niet alleen de nieuwe Galaxy Note 20 serie en Galaxy Watch 3 aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf introduceert de nieuwe Galaxy Buds Live.

Menig Harry Potter-fan zal direct de link leggen met de bekende snoepjes uit de film: de smekkies. De nieuwe draadloze oortjes van Samsung hebben een bijzonder ontwerp, maar biedt een hoop nieuwe dingen. We zetten ze voor je op een rij.

Samsung Galaxy Buds Live

Even alle gekheid op een stokje: de Samsung Galaxy Buds Live zien er wel redelijk apart uit. Dat heeft dan ook alles te maken met het feit dat deze true wireless als het ware in je oren liggen. Een flink verschil met het vorige model dus. Hierdoor kunnen we wel spreken van een iconisch ontwerp voor de oortjes en dat is ook wat waard.

Samsung Galaxy Buds Live
Alle drie de varianten (Afbeelding: Samsung)

Uiteraard werkt Samsung ook voor de Galaxy Buds Live samen met AKG. Dat resulteert in een hoogstaande geluidskwaliteit volgens het bedrijf zelf. Zo zijn de oortjes voorzien van een grotere 12mm luidspreker en een vernieuwd baskanaal. Die combinatie zorgt voor diep en rijk geluid.

De Galaxy Buds Live bieden overigens ook ruis-onderdrukkking. Inmiddels is de term Active Noise Cancellation beter bekend. De oordopjes zijn voorzien van drie microfoons, waardoor geluid om je heen goed gefilterd wordt. Een functionaliteit die inmiddels bij veel mensen geliefd is en anno 2020 ook bijna niet meer mag ontbreken naar ons idee.

Samsung heeft de nieuwe oordopjes voorzien van een aardige accu. Zo gaan ze, volgens het bedrijf zelf, tot wel 6 uur lang mee. Wanneer je de oortjes in de oplaadcase legt, kunnen de oortjes tot wel 15 uur mee. De Galaxy Buds Live bieden ook een snelle oplaadfunctie, waardoor je binnen 5 minuten laden al 1 uur speeltijd hebt.

Samsung Galaxy Buds Live
De doosjes (Afbeelding: Samsung)

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf 21 augustus kun je de nieuwe Galaxy Buds Live kopen in Nederland. Op dit moment ligt de adviesprijs op €189. Ze zijn beschikbaar in de kleuren zwart, wit en brons (wat praktisch roze is).

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Buds Live een feit: smekkies in alle smaken!
Sluiten