David van Benthem
David van Benthem Gadgets 1 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung brengt met de verwachte Galaxy BudsX een interessante feature

Het is inmiddels geen geheim meer dat Samsung werkt aan nieuwe volledig draadloze oortjes. De patenten liggen in Europa al klaar voor de BudsX, die eerder verschenen op handelsmerk website Stateside.

De Galaxy BudsX krijgen waarschijnlijk een verrassende feature. Fitness is het kernwoord van de oortjes. Verwacht wordt namelijk dat ze ook kunnen fungeren als MP3 speler. Daardoor hoef je niet je telefoon bij de hand te hebben om naar je favoriete muziek te luisteren: ideaal dus in de sportschool of bij het joggen.

Betere Buds+ in de maak?

Samsung lijkt daarmee verder te focussen op waar de Buds+ al goed in waren. Die oortjes zijn immers ook zeer geschikt om te gebruiken bij het bewegen, omdat ze licht zijn en ze er moeilijk uitvallen. De BudsX krijgen waarschijnlijk hetzelfde eivormige kleine opbergdoosje als de Buds+. Het ligt in de lijn der verwachting dat de oortjes ook over software zullen beschikken om je locatie en inspanningen bij te houden. Op die manier kan je zowel je smartwatch als je telefoon thuislaten.

Natuurlijk kunnen je oortjes niet alle functies van je telefoon vervangen. Zo moet je om te kunnen bellen wel je telefoon in je broekzak houden. Toch is het een prettige gedachte dat je met weinig op zak jouw favoriete fysieke inspanning kan doen.

samsung galaxy buds plus
De Samsung Galaxy Buds+ (Afbeelding: WANT / David van Benthem)

Er valt naast de toekomstige BudsX veel te kiezen

Het is duidelijk dat Samsung wil meedingen in de concurrentiestrijd van volledig draadloze oortjes. Apple, Google, Huawei en grote namen in de geluidsindustrie brengen immers ook hun eigen oortjes in dit segment uit. Zo presenteerde Google nog deze week zijn nieuwe Pixel Buds.

Samsung zit ondanks de huidige omstandigheden allesbehalve stil. Zo is het bedrijf van plan een telefoon met pop-upcamera uit te brengen en werkt het naar verluid aan 250 megapixel camerasensoren. Er valt in de toekomst van tech dus van alles te beleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung brengt met de verwachte Galaxy BudsX een interessante feature
Sluiten