Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 nov 2018

Samsung onthult vanavond opvouwbare smartphone (en zo kijk je live)

Na jaren aan demonstraties achter gesloten deuren en gelekte patenten gaat het vanavond toch echt gebeuren. Om 19:00 gaat Samsung de Samsung Galaxy F onthullen. Dat is de opvouwbare smartphone waar we al jaren op wachten.

Samsung Galaxy F

Het Koreaanse merk is helaas niet de eerste. Een obscuur merk genaamd Royole onthulde vorige week al de FlexPai. Een product dat waarschijnlijk vrijwel nergens verkrijgbaar zal zijn, maar dat maakt het Chinese merk niet uit. Royole kan immers eeuwig claimen dat het de eerste was op de markt.

Samsung investeert al enkele jaren hevig in de schermtechnologie. Dat is ook niet zo gek: het Koreaanse merk is marktleider als het om schermpanelen gaat. Samsung produceert OLED-panelen voor Apple en andere grote concurrenten.

Nu steeds meer smartphonefabrikanten experimenteren met opvouwbare schermen, wil Samsung de basis leggen. Vandaag gaat het Samsung Developer Conference van start, met vanavond om 19:00 Nederlandse tijd dus een keynote.

Opvouwbare toekomst van smartphones

Tijdens die presentatie zal het langverwachte toestel getoond worden. Door het opvouwbare design moet de fabrikant de gebruikservaring compleet anders aanpakken. Android is niet ontwikkeld voor een dergelijke vormfactor. Samsung heeft in samenwerking met Google daar verandering in gebracht.

Op dat eindresultaat geeft de fabrikant dus vanavond een voorproefje, voor ontwikkelaars. Of de Galaxy F nou binnenkort al in de schappen ligt of niet, maakt in die zin eigenlijk niet uit. Wat we vanavond te zien krijgen, zal een voorproefje zijn van waar de gehele markt heen gaat. Of hebben we hier toch met een tijdelijke gimmick te maken?

In dit geval is het in ieder geval een gimmick waar veel fabrikanten in geloven. LG, Xiaomi, Huawei, Lenovo en zelfs Apple hebben vergevorderde plannen voor een opvouwbare smartphone. Via de onderstaande video kun je de onthulling zelf live volgen.

Klein stukje slecht nieuws: meerdere bronnen beweren dat Samsung enkel wat foto’s zal tonen, en niet een daadwerkelijk prototype. Dat zou een flinke teleurstelling zijn, maar vanavond weten we meer!

Reageer op artikel:
Samsung onthult vanavond opvouwbare smartphone (en zo kijk je live)
Sluiten