Mark Hofman
Mark Hofman Tech 12 nov 2018

Opvouwbare Galaxy F: releasedatum en absurde prijs gelekt

Vorige week was het dan eindelijk zover: Samsung gaf een voorproefje van de Galaxy F. Het toestel is uniek om een reden: hij is opvouwbaar! En waar we vorige week een klein tipje van de sluier kregen, blijft het toestel nog erg geheimzinnig. Dat houdt in dat we terugkeren naar geruchten, welke ons hele interessante dingen hebben te melden. Zo weten we niet alleen wanneer het toestel (waarschijnlijk) beschikbaar is, maar ook hoeveel centen hij gaat kosten. En dat zijn er nogal wat! 

Samsung Galaxy F dichtbij?

Samsung is al jaren bezig geweest met de productie van ‘s-werelds eerste opvouwbare telefoon. Door de geheimzinnigheid die met deze productie gepaard ging, ontstonden er veel geruchten. En die geruchten kwamen in de afgelopen paar maanden in veel grotere getale. Uiteraard had dit alles te maken met de onthulling die Samsung vorige week deed over de technologie. We kregen eindelijk de technologie te zien die we al jaren willen zien. Eerste indruk? Bijzonder goed! Maar we weten nog erg weinig over het toestel wat ermee gepaard gaat. Zo was het prototype voorzien van een hoesje, waardoor we niets konden zien. Verder deed Samsung er bijzonder geheimzinnig over, dus moet het publiek wederom overstappen op geruchten.

En die geruchten weten ons zonder twijfel bezig te houden. Volgens het Zuid-Koreaanse Yonhap News Agency gaan het toestel vanaf maart 2019 beschikbaar zijn. Dit is een maand na de verwachte lancering van de Galaxy S10, waar Samsung overigens een miljoen units van hoopt te verkopen. Naast de opvouwbare Galaxy F zullen we ook, volgens de bron, een 5G versie zien van de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 scherm notch
Waar we op hoopten

Absurde prijs

Maar daar houdt de gekkigheid zeker niet op. De prijs die gepaard gaat met het toestel is namelijk schrikbarend hoog. Waar we op dit moment al klagen over toestellen van €1000, moeten we ons schrap gaan zetten. Volgens YNA is Samsung van plan om het toestel vanaf €1770 beschikbaar te stellen. Uiteraard weten we nog niets over de specificaties van het toestel. Wat we wel weten is dat het, met het opvouwbare scherm, een premium device gaat worden. Maar een absurde prijs, dat is het zonder twijfel.

Benieuwd wat Samsung vorige week nog meer te melden had? Check dan dit artikel!

Reageer op artikel:
Opvouwbare Galaxy F: releasedatum en absurde prijs gelekt
Sluiten