Mark Hofman
Mark Hofman Tech 3 jan 2019

Samsung Galaxy F: (Europese) lancering komt met opvallende feature

Samsung lanceert in 2019 niet alleen haar gloednieuwe Galaxy S10 line-up, maar komt ook met een uniek toestel. De producent lanceert dit jaar de Galaxy F: ‘s werelds eerste smartphone met een opvouwbaar scherm. Maar terwijl we wisten dat hij dit jaar zou komen, toont nieuwe informatie dat deze release dichterbij is dan we dachten. En dan gaat dat ook nog eens gepaard met een zeer interessante, en indrukwekkende, feature. 

Opvouwbare Galaxy F lanceert eerder dan verwacht

In november vorig jaar toonde Samsung voor het eerst haar smartphone met opvouwbaar scherm. De producent toonde de werking van het Infinity Flex scherm, maar liet verdere details achterwegen. Zelfs de naam van het toestel, de Galaxy F, is niet afkomstig van Samsung zelf. Media en leakers hebben de afgelopen maanden gezocht naar informatie rondom het toestel, maar buiten het feit dat het toestel vrij prijzig wordt is er nog weinig gevonden. Wel wisten we dat het toestel in 2019 gelanceerd zou worden, maar een nieuw verslag schijnt op dat gebied wat extra licht op de zaak. Het toestel verschijnt eerder dan we dachten en komt ook daadwerkelijk naar Europa.

Volgens het Nederlandse GalaxyClub komt de Galaxy Fold, zoals het toestel geregistreerd staat in Turkije, in de eerste helft van 2019 op de markt. Hoeveel hij gaat kosten en vanaf welke datum hij precies beschikbaar is weten we op dit moment niet. Wel weten we dat het toestel, in tegenstelling tot eerdere berichten, ook daadwerkelijk in Europa te krijgen is. In welke landen dat precies gaat worden is op dit moment ook nog niet bekend, maar eerdere geruchten lijken erop te wijzen dat het Verenigd-Koninkrijk er als een van de eerste mee aan de haal gaat.

Samsung Galaxy F Infinity Flex

Op het gebied van prijsklasse moeten we, als we alle geruchten mogen geloven, denken in de richting van €1500 en €2000 voor het toestel.

Opvallende feature 

Naast het feit dat het toestel een opvouwbaar scherm heeft, zijn we nog niet heel veel wijzer geworden over wat de Galaxy F nu echt te bieden heeft. Zoals we hierboven al meldde zijn er op het gebied van specificaties nog niet veel details naar buiten gekomen. Al brengt een nieuw bericht daar redelijk wat verandering in. De grote vraag rondom het design was uiteraard wat voor een camera zich aan de achterkant van de telefoon bevindt. Deze moet, net zoals het scherm, gewoon meevouwen met de rest van de Galaxy F. Mocht Samsung inleveren op de camera zouden we daar dus niet gek van opkijken, maar niets is minder waar.

Volgens Samsung’s homeland gaat de Galaxy Fold, net als de Galaxy S10 en S10 Plus, beschikken over een triple-camerasysteem. Gezien de prijs en Samsungs wens om een premium apparaat op de markt te brengen, is dit systeem helemaal niet zo vreemd. Maar wanneer je bedenkt dat het toestel opvouwbaar is, wordt de feature toch best indrukwekkend. Zoals gezegd moet de camera gewoon meevouwen met het toestel, wat makkelijker te behalen is wanneer je slechts een lens draagt.

Samsung Galaxy S10 Plus Accessoires | Galaxy S10+

Hoeveel het toestel gaat kosten en wat het daadwerkelijk te bieden heeft zie we zonder twijfel later dit jaar. Of dit al tijdens MWC 2019 is, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy F: (Europese) lancering komt met opvallende feature
Sluiten