Gadgets 25 jan 2019 Ilona Braam

Samsung bijna klaar voor lancering Galaxy fitness trackers en oordopjes

Een paar weken geleden dook voor het eerst het nieuws op dat Samsung bezig zou zijn met verschillende nieuwe wearables voor zijn Galaxy collectie. Nu lijkt het erop dat twee van deze devices bijna klaar zijn voor lancering. Zowel een Galaxy fitness tracker als een paar oordopjes zouden namelijk hun Bluetooth certificering hebben ontvangen.

Van Gear naar Galaxy

Vorig jaar registreerde Samsung de Galaxy Watch en Galaxy Fit namen en het leek erop dat het bedrijf over wilde gaan stappen van zijn toenmalige Gear line-up naar de Galaxy naam. Sindsdien is inderdaad de Galaxy Watch verschenen maar de Fit wearable bleef tot nu toe uit. Het bedrijf lijkt er nu eindelijk klaar voor te zijn om iets met de Galaxy Fit naam te doen en deze zou gebruikt worden voor Samsung‘s next gen fitness trackers.

Samsung Gear IconX
Samsung Gear IconX

Twee modellen Galaxy Fit

Er zouden twee verschillende varianten komen van de Galaxy Fit, welke onder de codenamen SM-R370 en SM-R375 gaan. Het model dat de Bluetooth certificering heeft gekregen is de SM-R375 en deze zou de naam Galaxy Fit e krijgen. De fitness tracker komt in ieder geval met Bluetooth 5.0, maar waar de “e” voor zou staan is nog even onbekend. Mogelijk komt de fitness tracker met eSim ondersteuning, zodat je er ook telefoontjes mee kunt plegen.

Samsung Galaxy Fit e

Samsung Galaxy Buds

Naast de fitness trackers hebben ook nieuwe oordopjes hun Bluetooth certificering gekregen. Het gaat om de Galaxy Buds, die de opvolgers zouden zijn van de Gear IconX oordopjes. De Galaxy Buds krijgen ook Bluetooth 5.0 ondersteuning en zouden verder komen in de kleuren zwart, wit en geel. Qua opslagruimte zou er 8GB beschikbaar zijn.

Samsung Galaxy Buds

Wanneer we de nieuwe wearables precies zullen zien verschijnen in de winkel is nog niet vrijgegeven. Mogelijk kunnen we een lancering verwachten tijdens Samsung‘s Unpacked evenement op 20 februari. Tijdens het evenement zou ook de Samsung Galaxy S10 worden onthuld. Verder zijn er de afgelopen weken meerdere leaks opgedoken, die erop leken te wijzen dat Samsung ook bezig is met een op fitness gefocuste smartwatch. Dat zou volgens nieuwe berichten de Galaxy Watch Active worden.

SamMobile

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung bijna klaar voor lancering Galaxy fitness trackers en oordopjes
Sluiten