Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 18 oktober 2019

Samsung Galaxy Fold 2 in April al op de markt met twee grote veranderingen

Volgens een nieuw gelekt rapport claimt Samsung dat de Galaxy Fold 2 in april 2020 wordt uitgebracht. De opvolger van Samsung’s eerste vouwbare smartphone zal ook twee grote veranderingen krijgen.

Het is nog niet bekend hoe de opvolger van de Fold zal heten. Voor nu heeft hij in het rapport de codenaam ‘Bloom’ gekregen.

Galaxy Fold is net uit, maar opvolger komt er al bijna aan

De Samsung Galaxy Fold liet lang op zich wachten. Na eerst maanden van geruchten, en daarna maanden uitstelling van de lancering, is hij nu op de markt. De smartphone is echter nog duidelijk een eerste generatie vouwbare smartphone.

Ondanks de vertragingen voor de lancering van de eerste Fold, laat Samsung er geen gras over groeien om de opvolger op de markt te brengen. Volgens de geruchten wordt de Samsung Galaxy Fold een maand na de Galaxy S11 series uitgebracht.

Galaxy Fold 2

Twee opvallende verbeteringen voor de Galaxy Fold 2

Er zullen uiteraard een aantal dingen verbeterd worden aan de Fold 2. Zo kijkt Samsung naar de mogelijkheden voor het gebruik van Ultra Thin Glass (UTG). Dat fungeert als extra beschermingslaag en kan de transparante polymide (PI) folie die nu wordt gebruikt vervangen. Dit moet een betere bescherming bieden tegen krassen. Dat kan de plastic bescherming die nu op de smartphone zit niet garanderen.

Deze aanpassing zou zeer welkom zijn, aangezien er veel is gesproken over de kwetsbaarheid van de smartphone. En natuurlijk over de prijs, maar daar heeft deze aanpassing helaas niets mee te maken.

De tweede aanpassing voor de Fold 2 is opvallender. Op dit moment klapt de Galaxy Fold dicht als een boek, verticaal. Volgens het rapport vouwt de Fold 2 dicht als een schelp, horizontaal dus. Dit past ook bij de nieuwe schermmaat van 6.7-inch. Het scherm zal namelijk langer zijn dan hij breed is.

Galaxy Fold
(Bron: ANP. Foto door EPA/Omer Messinger)

Of deze twee veranderingen ook daadwerkelijk terug te zien zijn op de Galaxy Fold 2 die in april wordt uitgebracht is nog maar de vraag. De release van het toestel kan natuurlijk nog een aantal keer vertraging oplopen. Dus zet de datum nog niet met te dikke letters in je agenda…

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold 2 in April al op de markt met twee grote veranderingen
Sluiten