Concept renders Samsung Galaxy Fold 2 tonen verbeterd ontwerp

De originele Samsung Galaxy Fold is al meer dan een jaar geleden gepresenteerd. Toch was het toestel de eerste telefoon van Samsung met een vouwbaar scherm. Intussen is de Galaxy Z Flip ook uitgekomen en heeft Samsung bewezen de toekomst in handen te hebben. Nu er onofficiële renders beschikbaar zijn van de Galaxy Fold 2, krijgen we een inkijkje in wat de toekomst nog meer voor ons in petto heeft.

De concept renders zijn afkomstig van Windows United. Maker van het concept is Waqar Khan, die vaker van dit soort concepten in elkaar knutselt met behulp van de bekende geruchten en de verworven patenten.

Wat is er nieuw?

De Fold 2 heeft in dit concept op het eerste gezicht veel overeenkomsten met zijn voorganger. Het toestel gaat nog steeds zijwaarts dicht als een boek, terwijl de telefoon beschikt over twee verschillende schermen. Ook heeft het scherm aan de binnenkant vrijwel geen bezels, terwijl de selfie camera geperforeerd is in het scherm. Het kleinere scherm beschikt over een minimale ‘waterdruppel’ notch om de selfie camera daar kwijt te kunnen.

Het belangrijkste camerasysteem van de Fold 2 lijkt veel overeenkomsten te hebben met het systeem bij de Galaxy S20 modellen. Ook beschikt de telefoon volgens deze renders over een S Pen, net zoals de Note modellen van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

windows united onofficiele render Galaxy Fold 2
Onofficiële render van de Galaxy Fold 2 (Afbeelding: Windows United / Waqar Khan)

Eerlijk duurt het langst met de Galaxy Fold 2

Max Weinbach, een prominent figuur als het gaat om het vroegtijdig lekken van informatie, verwacht dat het toestel pas rond juli gepresenteerd wordt. Door het pandemie is het daarentegen afwachten of die periode haalbaar is.

Officieel is er nog niets bekend over de Galaxy Fold 2. Daarom is het ook afwachten of de telefoon er daadwerkelijk zo uit komt te zien en wat het toestel gaat kosten. Goedkoop was de originele Fold niet met een adviesprijs van meer dan 2000 euro.

Reageer op artikel:
Concept renders Samsung Galaxy Fold 2 tonen verbeterd ontwerp
Sluiten