Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 30 december 2019

‘Samsung lanceert Galaxy Fold 2 eerder dan Galaxy S11’

Samsung lanceert de Galaxy Fold 2 eerder dan dat het bedrijf de Galaxy S11 serie lanceert. Zuid-Koreaanse media melden vandaag dat de toestellen wel degelijk tegelijkertijd worden onthuld, maar dat het eerstgenoemde toestel simpelweg eerder op de markt verschijnt.

Volgens Yonhap News Agency is Samsung in gesprek met de drie grootste providers van Zuid-Korea. Het plan is vervolgens om de Galaxy Fold 2 direct na onthulling op de Zuid-Koreaanse markt te brengen. Mocht deze informatie kloppen dan zorgt dat ervoor dat het opvouwbare toestel eerder te verkrijgen is dan de Galaxy S11-serie.

Samsung Galaxy Fold 2

In de afgelopen paar maanden hebben we veel gehoord over de Galaxy Fold 2. Naast het feit dat Samsung zelf een voorproefje gaf van het toestel in een video, doken afgelopen tijd ook de eerste foto’s van het toestel op. Zo weten we bijvoorbeeld dat het om een klaptelefoon gaat die voorzien is van een zelfde soort opvouwbaar mechanisme als de Motorola RAZR, die eerder dit jaar verscheen. Het betekent dat de smartphone niet uit te klappen is als tablet, maar dat de telefoon simpelweg kleiner gemaakt kan worden. Dit is handig wanneer je hem bijvoorbeeld op moet bergen in je broekzak.

Ondanks het feit dat het toestel nog niet onthuld is, zijn er wel al een aantal hardware specificaties zo goed als bekend. Zo zou de Galaxy Fold 2 van Samsung dezelfde 108MP camera en lens met 5x optische zoom krijgen als de Galaxy S11. Daarbij gaat het gerucht dat het toestel een prijskaartje krijgt van $845, al wordt er inmiddels ook al gesproken over een prijskaartje van $1000.

Samsung Galaxy Fold Nederland
De vernieuwde Galaxy Fold (Afbeelding: Samsung)

Het toestel wordt dus op hetzelfde moment onthult als de Galaxy S11, maar zal dus eerder beschikbaar zijn. Of dat ook in markten buiten Zuid-Korea het geval is lijkt nog niet bekend te zijn.

Galaxy S11 serie

Naast het feit dat er veel geruchten rondgaan over de Samsung Galaxy Fold 2, valt er ook veel te melden over de Galaxy S11. Net als ieder jaar ligt het vergrootglas op de vlaggenschipserie die Samsung in februari gaat onthullen. Het is daarom ook een optocht aan geruchten in de straten van het internet, waardoor we al een redelijk goed idee hebben van hoe het toestel eruit komt te zien.

Benieuwd naar alles wat met de Galaxy S11 serie te maken heeft? Check dan ons overzicht!

Reageer op artikel:
‘Samsung lanceert Galaxy Fold 2 eerder dan Galaxy S11’
Sluiten