Samsung Galaxy Fold 2: zijn dit de eerste foto’s?

Het lijkt erop dat de eerste foto’s van de Samsung Galaxy Fold 2 rondslingeren op Chinese Social Media. Op de foto’s is een opvouwbare smartphone te zien die naar binnen klapt en voorzien is van OneUI, het software laagje van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Dit jaar was de Samsung Galaxy Fold het eerste opvouwbare toestel die consumenten ook echt aan konden schaffen. Maar ze waren zeker niet de laatste. De Huawei Mate X werd namelijk in oktober getoond in China en Motorola kwam met de opvouwbare RAZR smartphone. De schoen is aan, maar de eerste stappen moeten nog gezet worden. En misschien is het eerste stapje wel de Samsung Galaxy Fold 2, waarvan de eerste foto’s nu opduiken op het internet.

Samsung Galaxy Fold 2 in beeld

De afbeeldingen, die we gevonden hebben via betrouwbare leaker Ice Universe, laten een opvouwbare smartphone zien met de interface van Samsung. Of het hier ook daadwerkelijk om de Fold 2 gaat, kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen. Net als het feit dat we niet weten of dit toestel ook echt in deze vorm op de markt komt. Het kan zijn dat het gaat om een prototype of een, verdomd goede, kopie. Maar wat we wel weten is dat Samsung ons eerder dit jaar een voorproefje toonde van “de nieuwe generatie opvouwbare smartphones”. Wat dat betreft hebben onderstaande beelden veel raakvlakken met die beelden.

Wie goed naar foto’s kijkt, zal misschien wel zijn opgevallen dat de desbetreffende smartphone beschikt over twee camera’s aan de achterkant. Dit in tegenstelling tot de vijf (of meer) camera’s waar de Samsung Galaxy S11 mogelijk over gaat beschikken. Eerder deze maand kwamen we erachter dat de twee toestellen mogelijk tegelijkertijd het daglicht zien en dat de Galaxy Fold 2 dezelfde 108-megapixel camera krijgt. Een camera die bijgestaan wordt door een 5X zoom camera. Zo meldde Bloomberg destijds.

Een stuk betaalbaarder

De huidige Samsung Galaxy Fold, die overigens alsnog naar Nederland komt, is met een prijskaartje van €2020 voor veel mensen ongrijpbaar. Iets dat, volgens The Korean Herald, met de tweede opvouwbare smartphone wel anders is. Na een gesprek met analisten wist het platform te melden dat de prijs van dit toestel eerder rond de €900 ligt. Daarmee weet de smartphone zich, gewapend met een unieke vormfactor, in het high-end segment te drukken.

Maar laten we dit alles vooral met een korreltje zout nemen. Samsung zelf heeft weinig tot niets gezegd over het toestel, waardoor we dus geheel afhankelijk zijn van geruchten en leaks.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold 2: zijn dit de eerste foto’s?
Sluiten