Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Fold 2 heet toch geen Bloom (zo heet hij wel)

De nieuwe opvouwbare smartphone van Samsung gaat de Galaxy Z Flip heten, zo laat Ice Universe weten op Twitter. Verwarrend gezien het feit dat vorige week het bericht naar buiten kwam dat de smartphone de naam Bloom zou krijgen.

Op 11 februari wordt de nieuwe Galaxy S20-serie geïntroduceerd en tijdens dit Unpacked event kunnen we ook de opvouwbare smartphone van Samsung verwachten. De telefoon wordt al sinds de eerste geruchten de Galaxy Fold 2 genoemd, maar daar kwam vorige week verandering in. Door een artikel van SamMobile leek het erop dat de telefoon de naam Bloom zou krijgen, maar betrouwbare leakster Ice Universe meldt iets anders. Op Twitter komt het account namelijk met een logo van de Samsung Galaxy Flip Z. De vraag is alleen: wie heeft er nu precies gelijk?

Samsung Galaxy Bloom of Galaxy Flip Z?

Volgens SamMobile communiceerde Samsung tijdens CES 2020, met een aantal partners, de naam Bloom voor hun nieuwe opvouwbare smartphone. Hierdoor werd gesuggereerd dat dit de daadwerkelijke naam van het toestel zou zijn. Iets dat ondersteund werd door een foto van, wat lijkt, een campagne van het toestel. Lang verhaal kort: het lijkt echter te gaan om een codenaam.

Althans, dat is wat betrouwbare leakster Ice Universe laat weten op Twitter. Eerder liet het account op Twitter al weten dat het verhaal van de naam Bloom niet klopt. Er werd gisteren al gesuggereerd dat het toestel de naam Galaxy Z **** zou krijgen.

Later die dag werd duidelijk dat het gaat om de naam Galaxy Z Flip.

Op dit moment hebben we geen goed antwoord op wie gelijk heeft. Wat we wel hebben is slechts een idee. De kans dat Bloom de codenaam is van het toestel binnen de deuren van Samsung (en deze dus op die manier ook is gecommuniceerd met partners) en dat Galaxy Z Flip de naam is waarmee hij op de markt verschijnt, is best groot naar ons idee. Maar nogmaals: dit is slechts een verwachting.

Geen Galaxy Fold 2

Hoe je het ook went of keert: de optie Galaxy Fold 2 kan weggestreept worden. Zo meldt SamMobile en zo lijkt ook Ice Universe duidelijk te maken. Iets dat we ook zeker niet zo heel gek vinden. Als we naar het ontwerp van de telefoon kijken, zoals we denken dat hij is, dan is dit overduidelijk geen opvolger van de Galaxy Fold. Het vouwmechanisme is anders, de functionaliteit is anders en qua prijs lijkt hij ook minder premium te zijn dan de Fold (als de geruchten kloppen).

De kans is erg groot dat de Galaxy Fold 2 er heel anders uit gaat zien dan we nu verwachten van de Galaxy Z Flip of Bloom. Maar om dat antwoord te krijgen, moeten we toch echt wachten tot 11 februari 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold 2 heet toch geen Bloom (zo heet hij wel)
Sluiten