Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Smartphones 5 december 2019

‘Scharnier Samsung Galaxy Fold 2 bijna onmerkbaar’

De Samsung Galaxy Fold 2 krijgt een scharnier die bijna onmerkbaar is, zo laat het Nederlandse LetsGoDigital weten. De website baseert het verhaal op een Europese patentindiening van de zogeheten “Hideaway Hinge”.

Dat het jaar 2020 een interessante wordt voor de smartphonemarkt staat inmiddels wel vast. Niet alleen vanwege de volledige focus op 5G, maar ook zeker door de mogelijke opkomst van opvouwbare smartphones. Dit jaar verschenen de eerste smartphones met een opvouwbaar display en het zou volgend jaar zomaar kunnen zijn dat de markt rond deze telefoons los begint te barsten. En in die ontwikkelingen mag Samsung met de Galaxy Fold uiteraard niet ontbreken. Na een vrij rommelige eerste poging zal het Zuid-Koreaanse bedrijf alles op alles zetten om de lancering van de opvolger soepeler te laten lopen.

En het lijkt er sterk op dat het scharnier als eerste aangepakt wordt.

Patent toont onmerkbaar scharnier voor Galaxy Fold 2

Nederlandse website LetsGoDigital heeft een trademark tegen het lijf gelopen voor de Samsung Galaxy Fold 2. Het Zuid-Koreaanse bedrijf diende op 2 december 2019 een patent in bij de European Union Intellectual Property Office (om het makkelijk te houden), die we in dit artikel benoemen als de EUIPO. In dat patent staat de Hideaway Hinge centraal, dat simpelweg betekent dat Samsung met een oplossing aan de haal gaat om het scharnier van de opvouwbare smartphone onopvallender te maken. Door de omschrijving van het Zuid-Koreaanse bedrijf komen we erachter dat dit bereikt moet worden door het scharnier dezelfde vormfactor te geven als onderdelen van smartphones en tablets.

Samsung Galaxy Fold 2
Concept van de Fold 2 (Afbeelding: LetsGoDigital)

Verder is er nog weinig bekend over de nieuwe opvouwbare smartphone van Samsung. Wel weten eerder getoond beelden ons een punch-hole camera te tonen, zoals deze ook in de Samsung Galaxy Note 10 wordt toegepast. Daarbij heeft Samsung ons mogelijk al een voorproefje gegeven (al zegt het bedrijf zelf van niet) van een nieuw opvouwbaar toestel. Deze zal qua mechanisme erg verschillen van de huidige Fold. Waar die laatste een smartphone is die uitgevouwen kan worden tot tablet, moet het nieuwe ontwerp een smartphone zijn die opgevouwen kan worden. Wat dat betreft precies de aanpak die Motorola ook hanteert.

De strategie van Samsung

In 2020 zou de strategie van Samsung kunnen zijn om opvouwbare smartphones meer toegankelijk te maken voor het grote publiek. De eerste Fold was voorzien van een dusdanig prijskaartje dat slecht een paar tech-gekkies ermee aan de haal zijn gegaan. Op de manier waarop de Samsung Galaxy Fold 2 eventueel gemaakt kan worden, zou dit veel toegankelijker kunnen zijn. Niet alleen qua vormfactor, maar ook zeker qua prijs. De geruchten gaan op dit moment rond dat een nieuwe Fold eventueel een prijskaartje zou krijgen van $845.

Dit lijkt ons op dit moment nog een beetje onwaarschijnlijk, maar mocht dat het geval zijn dan maakt de opvouwbare smartphone volgend jaar grote stappen op de markt. En geloof ons: dat willen we maar al te graag zien.

LetsGoDigital

Reageer op artikel:
‘Scharnier Samsung Galaxy Fold 2 bijna onmerkbaar’
Sluiten