Wanneer de Samsung Galaxy Fold 2 mogelijk verschijnt

Nog geen week geleden kondigde Samsung de Galaxy S20-serie en de Galaxy Z Flip aan. Ondanks het feit dat de daadwerkelijk lancering nog plaats moet vinden, wordt er al gesproken over de volgende stap. Verschillende bronnen melden al dat de opvolger van de Galaxy Fold eraan zit te komen.

Niet alleen de Zuid-Koreaanse nieuwsoutlet Ajunews, maar ook Display Supply Chain Consultans (DSCC) eigenaar Ross Young doet verslag over deze ontwikkeling. Beide bronnen zeggen dat de Zuid-Koreaanse techgigant bezig is met de Galaxy Fold 2, dat van Samsung de codenaam Champ heeft gekregen.

Samsung Galaxy Fold 2: hij komt eraan!

Ajunews meldt dat Samsung zich klaarmaakt voor een Galaxy Fold 2 lancering in juli. Dat is ongeveer een jaar nadat het Zuid-Koreaanse bedrijf de variant van de opvouwbare smartphone, oorspronkelijk, op de markt zou brengen. Met de komst van een Fold 2 introduceert Samsung in 2020 twee verschillende opvouwbare smartphones. Het vertrouwen in de nieuwe vormfactor is groot, iets dat volgens Ajunews niet alleen bij Samsung het geval is. De opvouwbare markt zal in 2020 stijgen tot 8 miljoen exemplaren, waar dat in 2019 nog 1 miljoen was.

Over de naam van de opvouwbare smartphone wordt overigens nog druk gespeculeerd. De opvolger van de Galaxy Fold heeft de codenaam Champ gekregen en op dit moment is de definitieve naam van de smartphone nog onbekend. Waar we op dit moment uitgaan van de naam Galaxy Fold 2, laat Bloomberg weten dat het ook zomaar om de Samsung Galaxy Z Fold kan gaan.

Wat heeft de opvolger te bieden?

De vraag is natuurlijk wel wat de Samsung Galaxy Fold 2 te bieden heeft ten opzichte van zijn voorganger. Ben Geskin, die zich richt op Apple & Mobile Tech News, komt op Twitter met een concept die gebaseerd is op een aantal leaks. Zo weet hij te melden dat het toestel in tablet-modus beschikt over een 7.7-inch AMOLED display (120Hz) en dat hij ingeklapt over een 6.4-inch FHD+ super AMOLED display beschikt.

Daarbij wordt er een 10 megapixel selfiecamera en een Quad-camerasysteem verwacht. Deze bestaat volgens geruchten uit een 12 megapixel main, 12 megapixel ultra-wide, 64 megapixel telefoto en een DepthVision Camera. Onder de motorkap wordt een Snapdragon 865 (5G) verwacht. Hieronder een aantal conceptbeelden van Ben Geskin.

Reageer op artikel:
Wanneer de Samsung Galaxy Fold 2 mogelijk verschijnt
Sluiten