Werkt Samsung nu al aan een nog grotere Galaxy Fold 2?

De Samsung Galaxy Fold ligt nog altijd niet in de winkel, maar nu al duiken er geruchten op over de eventuele opvolger. Een nieuwe versie van het geplaagde toestel zou een groter scherm krijgen en ondersteuning bieden voor de Samsung S Pen.

Althans, dat is wat de geruchten ons vertellen. De Koreaanse website The Elec beweert bronnen te hebben die weten dat Samsung eind dit jaar nog het toestel op de markt brengt. Dat zou uiterlijk tot januari 2020 kunnen uitlopen. De opvolger zou op dezelfde manier te vouwen zijn als zijn voorganger, met schermen die naar binnen toe draaien.

Opvouwbare telefoon met horizontale as

Als de informatie klopt, gaat de Galaxy Fold 2 meer lijken op de Galaxy Note-serie. Dat blijkt ook uit het genoemde grote scherm. Er wordt gemeld dat het nieuwe exemplaar een schermgrootte van 8-inch gaat krijgen. Maar er zijn meer geruchten. Zo is daar ETNews, die beweert dat Samsung juist werkt aan een heel andere opvolger. Zij vermoeden dat de nieuwe opvouwbare telefoon juist geen verticale as krijgt, maar een scherm dat van boven naar beneden vouwt.

De website vergelijkt het met de ouderwetse klaptelefoon, die ook van boven naar beneden kon dichtklappen. Het is maar de vraag of zo’n stap logisch is. De website verwacht ook geen scherm van Note-achtige proporties. Een bescheiden scherm van 6,7-inch zou volgens hen in de pijplijn zitten. Het toestel moet daardoor beter in de hand liggen en is bovendien gemakkelijker op te bergen.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold geplaagd door problemen

Zoals gezegd moet de eerste versie van de Samsung Galaxy Fold nog in de winkels verschijnen. De lancering werd voor onbepaalde tijd uitgesteld na flinke problemen, om meer tijd te steken in de ontwikkeling.

Het is dan ook de vraag of de Koreaanse smartphonemaker zich al bezighoudt met de opvolger. Al zou dat ergens ook logisch zijn: het ontwikkelen van een opvolger kost immers veel tijd. Samsung lijkt er in ieder geval niet voor te kiezen de eerste versie van de Samsung Galaxy Fold te laten zitten. Het bedrijf praat nu voorzichtig over de komst van een nieuwe releasedatum.

Reageer op artikel:
Werkt Samsung nu al aan een nog grotere Galaxy Fold 2?
Sluiten