Mark Hofman
Mark Hofman Tech 4 mrt 2019

Samsung Galaxy Fold: eerste blik op opvouwbare Spigen case

Sinds de onthulling van de opvouwbare Samsung Galaxy Fold, tijdens Unpacked 2019, zijn er een hele hoop vragen opgedoken over het nieuwe toestel van de producent. De grootste vraag is misschien nog wel: “hoe gaan we deze dure 7.3-inch smartphone beschermen met een case?” Een terechte vraag waar, door reeds verschenen mock-ups van Spigen, een antwoord op lijkt te komen. 

Spigen mockup toont Samsung Galaxy Fold case design

De Galaxy Fold vouwt naar binnen toe en dat is alles behalve een willekeurige keuze geweest van Samsung. Volgens een executive van het bedrijf is dit zo gemaakt om het 7.3-inch display te beschermen wanneer het toestel in smartphone mode zit. Dat is exact het tegenovergestelde van hoe Huawei het aanpakt met zijn opvouwbare Mate X, welke naar buiten klapt zodat je twee displays aan de buitenkant hebt. Maar hoe deze smartphones ook mogen vouwen: we snappen dat jij er een case omheen wilt. Maar hoe moet deze er nu precies uit komen te zien?

De Samsung Galaxy Fold mag zichzelf misschien beschermen, maar bij een smartphone van €1980 willen we het risico niet nemen. Daarom komt de vraag al snel naar boven: hoe gaat het peperdure toestel beschermd worden? The Verge laat weten dat case maker Spigen druk bezig is met verschillende mock-ups. Hierdoor krijgen we een idee hoe een telefoonhoesje voor een opvouwbare smartphone eruit zou komen te zien. Want laten we eerlijk zijn: tot nu toe hadden we amper een idee.

Samsung Galaxy Fold hoesje Spigen

Leuk feitje: Spigen gebruikte alle geruchten om twintig verschillende prototypes voor een case te ontwikkelen.

Welk materiaal het beste werkt voor de hoesjes en welke prijs ze moeten krijgen staat op dit moment nog niet vast. Wel laat de producent weten dat hun cases voor de Galaxy Fold naar verwachting rond de €20 zullen kosten. Of dit ook daadwerkelijk zo is, is uiteraard nog maar de vraag.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold: eerste blik op opvouwbare Spigen case
Sluiten