Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 2 jul 2019

WANT in Zuid-Korea: Samsung CEO over het Galaxy Fold debacle

Samsung behoort al jaren tot een van de grootste tech-bedrijven van de planeet, maar moet blijven innoveren om deze positie ook te houden. Een voorbeeld hiervan is de komst van de Galaxy Fold, die na enige problemen toch uitgesteld werd. Hoe kijkt Samsung tegen dit probleem aan en hoe gaat het ervoor zorgen dat het niet nog eens gebeurt? We vroegen het CEO DJ Koh!

WANT in Zuid-Korea

Samsung nodigde WANT uit om mee te gaan naar Zuid-Korea om daar kennis te maken met Samsung als bedrijf. We kregen een kijkje achter de schermen, mochten een blik werpen op de toekomstplannen en kregen de kans om DJ Koh (CEO van IT en Communications bij Samsung) het hemd van het lijf te vragen.

In dit gesprek kwamen heel veel onderwerpen voorbij, maar werd er ook gesproken over de Galaxy Fold. Hoe kijkt de CEO van Samsung tegen de problemen aan en hoe zorgt hij ervoor dat het niet nog een keer gebeurt? We vroegen het!

Ben je benieuwd naar onze trip in het algemeen? Check dan zeker even onderstaande video!

DJ Koh over de Samsung Galaxy Fold

Als we het de laatste tijd over Samsung hebben, dan hebben we het al snel over de Galaxy Fold. De opvouwbare smartphone van de Zuid-Koreaanse producent werd uitgesteld doordat de review-exemplaren van het apparaat snel kapot gingen. Nu weten we uiteraard wat de markt er van vindt en hebben we genoeg statements om de oren gekregen over de situatie. Maar hoe denkt de CEO van het bedrijf nu precies over deze hele situatie?

Er is de laatste tijd veel gezegd over de Galaxy Fold, maar wanneer kunnen we hem verwachten? Is hij klaar voor de markt?

“Toen we de Galaxy Fold aan recensenten gaven, kregen we bijzondere feedback terug. Sommige van hen haalde een belangrijk component van het toestel af (zoals de folie), waardoor er verschillende problemen opdoken.

Op dit moment kan ik zeggen dat we problemen hebben gedefineerd die we in eerste instantie niet konden vinden en we klaar zijn om de toestellen op grote schaal te testen. Wanneer deze tests zijn afgerond kunnen we officieel een aankondiging doen over de releasedatum van het toestel. En dat duurt echt niet heel lang meer.”

Samsung Galaxy Fold

Maar hoe weten we dat het toestel nu wel betrouwbaar is?

“Het daadwerkelijke vouwbare display is negen jaar geleden gemaakt. De technologie, het mechanisme en de veiligheid van het toestel: dat is waar alle tijd in is gaan zitten. Ik geloof inmiddels dat er geen enkel product 100% perfect is en dat dit ook niet te halen valt. Hoe sterk een telefoon ook kan zijn, als je hem op een verkeerde manier laat vallen blijft het een fragiel product. En dat geldt dus ook voor de opvouwbare smartphone.

We testen het toestel binnenshuis dusdanig veel, dat we de consument tevreden kunnen stellen op het gebied van beveiliging. We kunnen nooit 100% perfectie garanderen, maar ik weet wel dat we bepaalde gebieden in de afgelopen zes maanden veel beter beveiligd hebben.”

Samsung DJ Koh Galaxy S10
DJ Koh

Maar waarom is de Samsung Galaxy Fold gelanceerd terwijl hij eigenlijk nog niet klaar was voor lancering?

“Ik denk dat ik moet toegeven dat het iets te vroeg was en dat ik moet toegeven dat er wel degelijk concurrentie was. Het probleem was dat we iets in de telefoon hebben gestopt, dat nog niet perfect was. De recensenten die het toestel hebben gekregen hebben dit ontdekt. En daar zijn we blij mee, dat is ook precies de reden dat we ze de toestellen geven. We willen luisteren naar wat ze te zeggen hebben en willen weten wat de behoeftes zijn van onze klanten. We hebben best geluk gehad dat het toestel nog niet voor verkoop beschikbaar was. Nu hebben we tijd om de problemen op te lossen en het op de juiste manier te doen.”

En hoe hebben jullie het proces aangepast om dezelfde problemen te voorkomen?

“Toen alles rondom de Note 7 gebeurde hebben we onze manier van testen, van de batterij bijvoorbeeld, heel anders aangepakt. Ik heb het hele proces onder handen genomen en vernieuwd. Hierdoor werden alle componenten uitvoerig getest, voordat we de toestellen überhaupt in elkaar zetten.

In het geval van de opvouwbare smartphone hebben we dit gedaan met het process waarmee de kwaliteit verzekerd wordt. Vanuit het ontwikkelingsproces gezien wordt er nu veel beter geluisterd naar datgeen wat de klant te melden heeft. Dit doen we door toestellen binnenshuis aan werknemers te geven en naar hun feedback te luisteren. Niet alleen op het gebied van hardware, maar ook op het gebied van applicaties.

Je zou kunnen zeggen dat de opvouwbare smartphone een goede les is geweest voor ons.”

Samsung Galaxy Fold problemen

Wanneer Samsung de Galaxy Fold officieel gaat lanceren is op dit moment nog niet bekend, maar als we CEO DJ Koh mogen geloven gaat het echt niet lang meer duren.

Reageer op artikel:
WANT in Zuid-Korea: Samsung CEO over het Galaxy Fold debacle
Sluiten