Mark Hofman
Mark Hofman Tech 16 mei 2019

Hoe Samsung de Galaxy Fold (en zijn problemen) probeert te fixen

Na een aantal incidenten met de review-modellen van de Galaxy Fold, heeft Samsung de releasedatum van het unieke toestel voor onbepaalde tijd uitgesteld. De producent uit Zuid-Korea heeft er een flinke klus aan om de fragiele displays van de vouwbare toestellen te fixen, maar hoe doet de producent dit? 

Hoe Samsung de Galaxy Fold probeert te fixen

Samsung heeft de lancering van de Galaxy Fold uitgesteld vanwege twee grote problemen. Het eerste probleem was dat het scherm van het toestel (of er nu een beschermlaag op zat of niet) bijzonder snel kapot ging. Van barsten tot aan dode pixels: een kapot scherm was, helaas, snel bereikt. Daarnaast zat er een beschermlaagje (folie) op het scherm die uiterst belangrijk bleek te zijn, maar toch trokken veel mensen hem van het display af. Waarom? Omdat de waarschuwingstekst voor verwarring zorgde. En dat was dan weer een groot probleem, omdat het scherm een stuk fragieler is zonder de folie. Kortom: twee grote problemen die gefixt moeten worden voor hij daadwerkelijk verkocht kan worden.

Vorige week kregen we een update van Samsung CEO DJ Koh, waarin hij eigenlijk vertelde dat het bedrijf deze week met een nieuw update komt over een releasedatum. Maar buiten deze update om blijft het bijzonder stil vanuit kamp Samsung. Het Koreaanse YNA heeft een nieuw verslag naar buiten gebracht waarin er gekeken wordt naar de handelingen van Samsung. Wat is de producent nu precies aan het doen?

Volgens het verslag is Samsung op het gebied van de scharnier flinke ontwerp-wijzigingen door aan het voeren. Het scharnier was voornamelijk verantwoordelijk voor het breken van het scherm. Door het gebied dat bloot ligt te verkleinen, is de kans dat het scherm hierdoor beschadigd aanzienlijk kleiner. Althans, dat is wat het verslag lijkt te melden. Wat betreft het beschermlaagje blijft het niet alleen bij het wijzigen van de waarschuwingssticker. Volgens het verslag vouwt Samsung de randjes van de sticker onder het display, waardoor het een stuk moeilijker is om deze te verwijderen van het toestel. Daarbij zal de onduidelijke waarschuwingstekst vervangen worden door een grotere sticker.

Samsung Galaxy Fold problemen

Wanneer de nieuwe releasedatum gepland staat is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe Samsung de Galaxy Fold (en zijn problemen) probeert te fixen
Sluiten