Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 14 mei 2020

Samsung kondigt goedkopere Galaxy Fold mogelijk eerder aan dan je denkt

Het gerucht gaat dat Samsung bezig is met een goedkopere variant van de Galaxy Fold. Dat is de eerste opvouwbare smartphone van het bedrijf. In de wandelgangen werd dus al rekening gehouden met de komst van de smartphone, maar nu is er dus ook een mogelijke onthullingsdatum.

Max Weinbach, inmiddels een bekende naam op het gebied van Samsung-lekken, komt meten een mogelijke datum waarop de smartphone wordt aangekondigd. Volgens de leaker kondigt het Zuid-Koreaanse bedrijf in juli de nieuwe smartphone aan.

Samsung Galaxy Fold e in juli?

Max Weibach laat op Twitter weten dat we de aankondiging van de Samsung Galaxy Fold e vlak voor de lancering van de Fold 2 kunnen verwachten. Dat houdt in dat we dus rond juli iets officieel te horen kunnen krijgen over deze goedkopere variant. Dat is niet het enige nieuws dat Weibach naar buiten weet te brengen. Ook gaat de leaker in zijn tweet verder in op een aantal specificaties en ontwerpkeuzes.

De 4G variant van de Galaxy Fold e krijgt bijvoorbeeld 256GB opslagcapaciteit. Daarnaast is het beeldscherm niet voorzien van UTG en zal het scherm aan de buitenkant kleiner zijn. We moeten daarbij denken aan een soort ontwerp als bij de Galaxy Z Flip en niet zoals bij de eerste Samsung Galaxy Fold. Daarnaast verschijnt de smartphone mogelijk in de kleuren Mirror Black en Mirror Purple.

Opvallend aan het hele verhaal is dat Weinbach verwacht dat de Galaxy Fold e voorzien is van een Snapdragon 865 chipset, maar niet over 5G ondersteuning beschikt. Dat is heel opvallend gezien iedere telefoon met en 865 chipset dit wel heeft. Dat komt, omdat de chip een ingebouwd 5G modem heeft.

Onderdelen uit 2018. 2019 en 2020

Daarnaast valt het ook op dat Samsung ervoor kiest om onderdelen uit 2018, 2019 en 2020 te gebruiken. Deze zijn dus waarschijnlijk afkomstig van de Galaxy Fold modellen uit die jaren. De vraag die veel mensen zich mogelijk stellen is dan: is de Galaxy Fold e een refurbished Fold 1?

Het is een gerucht dat al langer in de wandelgangen rondgaat. Dat lijkt wel het geval te zijn. Volgens Display-leverancier Ross Young helpt een goedkopere Galaxy Fold variant Samsung bij het kwijtraken van de huidige voorraad. Deze bestaat op dit moment nog uit onderdelen van de Fold 1 en moet leeg zijn voor de komst van de Fold 2.

Toch moeten we de nieuwe smartphone niet zien als afdankertje. Ross brengt iets andere berichten naar buiten en noemt het toestel de Galaxy Fold Special Edition. Ook hij meldt een aankondiging in juli.

Reageer op artikel:
Samsung kondigt goedkopere Galaxy Fold mogelijk eerder aan dan je denkt
Sluiten