Samsung Galaxy Fold een hit? Zo vaak vloog het toestel over de toonbank

Samsungs eerste opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, lijkt toch meer succesvol te zijn dan mensen bij voorbaat dachten. Het toestel is inmiddels al 1 miljoen keer over de toonbank gevlogen volgens Samsung zelf.

Tijdens het Disrupt evenement van TechCrunch in Berlijn heeft Young Sohn, hoofd van Samsung Electronics, de verkoopcijfers bekend gemaakt. Althans, er is gezegd dat er inmiddels een miljoen mensen zijn die de Galaxy Fold inmiddels gekocht hebben. En dat is, ondanks de kleine oplagen en de valse start, toch wel indrukwekkend te noemen.

Samsung Galaxy Fold verkoopt 1 miljoen keer

Begrijp het niet verkeerd: Apple en Samsung verkopen ieder kwartaal tientallen miljoenen toestellen, dus in vergelijking daarmee is de 1 miljoen van de Fold misschien niet heel indrukwekkend. Maar voor een eerste opvouwbare smartphone, die niet alleen heel duur is maar ook zeker een valse start heeft gemaakt, zijn de cijfers wel degelijk verrassend. Er zijn in de markt genoeg kleine bedrijven die hun smartphones, met een veel lager prijskaartje, niet zoveel verkopen. En dat zegt misschien toch meer over de markt voor opvouwbare smartphones.

Natuurlijk zijn opvouwbare smartphones nieuw en moet de markt voor deze telefoons nog losbarsten. Iets waarvan we verwachten dat dit in 2020 langzaamaan gaat beginnen. Maar de Galaxy Fold geeft de term smartphone een nieuwe betekenis en blijkbaar is dat precies waar mensen op zitten te wachten. Ondanks het gigantische prijskaartje en de problemen die de telefoon begin dit jaar had, zijn er inmiddels toch 1 miljoen mensen die ruim $2000 hebben uitgegeven voor het opvouwbare toestel. Iets wat, zeker gezien de veel lagere oplage, dus best indrukwekkend is.

Samsung Galaxy Fold
De Samsung Galaxy Fold (Afbeelding: Samsung)

Niet naar Nederland

In Nederland zijn we immers wat minder gelukkig als het gaat om de Galaxy Fold. Samsung kondigde de komst van het toestel begin dit jaar aan en ook wij in Nederland zouden ermee aan de slag komen. Maar toen de slechte reviews het daglicht zagen en Samsung de komst van de Galaxy Fold terugdraaide, waren we in Nederland niet meer aan de beurt. Tijdens de herlancering van de opvouwbare toestel werd al snel bekend dat hij niet naar ons land zou komen.

Tot op heden zijn er nog geen geluiden dat dit uiteindelijk ook gaat gebeuren. De vraag is of Samsung zich klaar gaat maken voor een tweede oplage en of het bedrijf dan ook besluit om de beschikbaarheid van de toestellen uit te breiden. In de tussentijd kunnen we alleen maar hopen op het feit dat de Galaxy Fold 2, die mogelijk tegelijkertijd met de Galaxy S11 gelanceerd wordt, wel naar ons land komt.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Fold een hit? Zo vaak vloog het toestel over de toonbank
Sluiten